Καρύδης για Αρκαλοχώρι: Ιδιοκτήτες μετέτρεψαν σπίτια σε μαγαζιά - βιτρίνες και αποδυνάμωσαν τον ιστό τους (βίντεο)

Κρήτη
Καρύδης για Αρκαλοχώρι: Ιδιοκτήτες μετέτρεψαν σπίτια σε μαγαζιά - βιτρίνες και αποδυνάμωσαν τον ιστό τους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ομότιμος καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV τόνισε πως τα παλιά κτίρια του Αρκαλοχωρίου έχουν μετατραπεί σε μαγαζιά, με αποτέλεσμα να έχει εξασθενήσει το ισόγειο, προσθέτοντας από πάνω νέους ορόφους

Στην ΚΡΗΤΗ TV μίλησε ο ομότιμος καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, για τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι.

Ο κ. Καρύδης ανέφερε ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί συγκεντρώνονται σε μια σχετικά μικρή περιοχή του παλιού εμπορικού κέντρου του Αρκαλοχωρίου, πάνω από την παλαιά δομή.

Ο ομότιμος καθηγητής τόνισε ότι όλα τα παλιά κτίρια του χωριού έχουν μετατραπεί σε μαγαζιά τα οποία χρειάζονται μεγάλες βιτρίνες και μεγάλους χώρους. Άνοιξαν τοίχους και καθαίρεσαν πολλά στοιχεία με αποτέλεσμα να έχει εξασθενήσει το ισόγειο, προσθέτοντας από πάνω νέους ορόφους. «Αυτά τα κτίρια δεν είναι ισχυρά όπως τα καινούργια, τα οποία δεν έχουν πρόβλημα στον σκελετό αλλά κυρίως στα διαχωριστικά που επιδιορθώνονται εύκολα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρύδης τόνισε πως η προετοιμασία είναι θέμα παιδείας και πεποίθησης. «Πρέπει να σκεφτούμε πόσο προμηθείς οι Έλληνες σαν λαός. Και έξι μήνες να είχαμε χρόνο, δε θα κάναμε τίποτα περισσότερο» υπογράμμισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News