Κρήτη

Digea - Τηλεόραση: Αναβάλλεται ο επανασυντονισμός στους δέκτες στην Κρήτη

Λόγω των έκτακτων συνθηκών στο νησί, η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ψηφιακή μετάβαση στην Κρήτη αναβάλλεται

Οι έκτακτες συνθήκες λόγω του ισχυρού σεισμού 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη, αλλάζουν το σχεδιασμό για την 2η ψηφιακή μετάβαση στο τηλεοπτικό σήμα, σε δέκτες χρηστών στο νησί, από την Digea.

Ειδικότερα, για την Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2021, 2η ψηφιακή μετάβαση στις τελικές συχνότητες εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών στην Κρήτη, αναβάλλεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Digea.

Όμως, λόγω των έκτακτων συνθηκών, η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ψηφιακή μετάβαση στην Κρήτη αναβάλλεται.

Οι τηλεθεατές, θα ενημερωθούν σε δεύτερο χρόνο για τον επανασυντονισμό του δέκτη τους (αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση ανάλογα με το τι έχει ο καθένας), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή τη χρήση επιπλέον εξοπλισμού.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Πατάμε την ένδειξη μενού στο τηλεκοντρόλ, επιλέγουμε «ρυθμίσεις» ή «εγκατάσταση», στη συνέχεια «αυτόματο συντονισμό» και, τέλος, «ΟΚ».

Υπενθυμίζεται πως η 2η ψηφιακή μετάβαση στις τελικές, διεθνώς κατοχυρωμένες, συχνότητες εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών, πραγματοποιείται σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020 (ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2020) και το κοινό χρονοδιάγραμμα της ΕΡΤ και της Digea.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια