Ο καιρός στην Κρήτη: Επιδείνωση του καιρού από σήμερα - Πότε αναμένονται βροχές

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Επιδείνωση του καιρού από σήμερα - Πότε αναμένονται βροχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενίσχυση βόρειων ανέμων, πτώση της θερμοκρασίας και βροχές αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης - Ο καιρός στις σεισμόπληκτες περιοχές

Aλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη όπου αναμένονται βοριάδες , πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά. Η μεταβολή του καιρού ευτυχώς δεν θα επηρεάσει έντονα τους σεισμόπληκτους οι οποίοι διανυκτερεύουν σε σκηνές αλλά και έξω από τα σπίτια τους καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα θα υπάρξει μεν πτώση της θερμοκρασίας, αλλά όχι έντονη ώστε να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί στις πληγείσες περιοχές.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ.Λέκκας στο neakriti.gr «από την Τετάρτη το απόγευμα θα υπάρξει βορειαδάκι, θα πέσει η θερμοκρασία και θα σημειωθούν βροχές από την  Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου σε ορεινές περιοχές  της Κρήτης και περιοχές βόρεια των ορεινών όγκων. Δεν αποκλείεται βέβαια να πέσουν βροχές και στα νότια».  

Αναφορά με τους ανέμους σύμφωνα με τον κ.Λέκκα «από το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 5-6 μποφόρ και στα νότια 6-7 μποφόρ. Δεν αποκλείεται να έχουμε πιο ισχυρές ριπές ανέμων έως 7 μποφόρ, την Πέμπτη. Προσοχή απαιτείται και στις θάλασσες για όσους θελήσουν να κολυμπήσουν. Παράλληλα θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας αφού από τους 18-20 βαθμούς Κελσίου που είναι αυτή την περίοδο οι ελάχιστες θερμοκρασίες, θα πέσουμε στους 16-18 βαθμούς. Και στις πληγείσες περιοχές θα υπάρξει κρύο το βράδυ, αλλά όχι κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Μεταβολή του καιρού στη χώρα

Πιο έντονη θα είναι η μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας στην υπόλοιπη  χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος σε Κυκλάδες και Κρήτη με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η  θερμοκρασία από 20 έως 27 και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου προβλέπονται στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα

φαινόμενα, που στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια κατά 3 με 5 βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 23 με 24 βαθμούς. Στην ανατολική και νότια Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στη δυτική χώρα δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News