Κρήτη

ΠΕΔ Κρήτης: Προτάσεις προς την Κυβέρνηση για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

«Η πολιτεία θα πρέπει να ανακουφίσει τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού και να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται»

Στις ενέργειες, στις οποίες θα πρέπει να προβεί άμεσα η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς, με σκοπό την ανακούφιση των σεισμόπληκτων κατοίκων του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για την αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν από τους χθεσινούς σεισμούς, αναφέρθηκε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, βασιζόμενη στην αυτοδιοικητική της εμπειρία, αλλά και στην ισχύουσα εθνική και διεθνή νομοθεσία.

Ειδικότερα στο έγγραφό της, που απέστειλε την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου προς τους αρμόδιους Υπουργούς, το οποίο κοινοποιείται και προς τους αρμόδιους Φορείς, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«ΠΡΟΣ: 

Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής  Προστασίας, κ. Στυλιανίδης Χρίστος 

Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλής Κωνσταντίνος 

Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδης Μάκης 

Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα Στυλιανό

Κοινοποίηση: Γρ. Πρωθυπουργού, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές Κρήτης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχοι Κρήτης, ΤΕΕ/ΤΑΚ

Το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και τους όμορους Δήμους καταγράφονται δεκάδες σεισμοί καθημερινά, με σημαντικές  επιπτώσεις στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον.

Σήμερα δυστυχώς το φαινόμενο επαναλήφθηκε με μεγαλύτερη ένταση με αποτέλεσμα ένας συμπολίτης μας να χάσει την ζωή του και αρκετοί να τραυματισθούν, ενώ είναι και πολύ σημαντικές οι καταστροφές σε δεκάδες σπίτια και υποδομές της  περιοχής.

Η πολιτεία, άμεσα θα πρέπει να ανακουφίσει και να θεραπεύσει τις συνέπειες του  καταστροφικού σεισμού και να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε  οι κάτοικοι να τύχουν της πιο ουσιαστικής υλικοτεχνικής υποστήριξης τόσο σε ότι αφορά την ιδιωτική όσο και την δημόσια περιούσια».

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια