Ο καιρός στην Κρήτη: Καλές θερμοκρασίες την ημέρα - Πτώση του υδράργυρου το βράδυ

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Καλές θερμοκρασίες την ημέρα - Πτώση του υδράργυρου το βράδυ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς διαμορφώνεται το καιρικό σκηνικό από σήμερα Τρίτη έως και το Σαββατοκύριακο

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στην Κρήτη, με τις καιρικές συνθήκες να αλλάζουν, σύμφωνα με τις προγνώσεις από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, καλές, αναμένονται σε γενικές γραμμές, οι καιρικές συνθήκες σήμερα, καθώς και μεθαύριο, ενώ σύμφωνα με τις προγνώσεις, μόνο στα βόρεια τμήματα του νησιού αναμένονται κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες περιοχές και αστικά κέντρα, ενώ το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από τους 18 βαθμούς Κελσίου στην ενδοχώρα και τις ορεινές περιοχές του νησιού. Σύμφωνα με την πρόγνωση η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τμήματα του νησιού και 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νότια τμήματα.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, επανέρχεται το βόρειο ρεύμα με μία τάση ενίσχυσης, ενώ και η ψυχρή αέρια μάζα, που κατέρχεται στο νησί, αναμένεται να κάνουν πρόσκαιρη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού και να ρίξουν τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα. 

Ειδικότερα, την Τετάρτη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες νεφώσεις, ενώ δεν αναμένονται κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 4 Μποφόρ, ενώ αναμένεται τις απογευματινές ώρες η ενίσχυση του βορείου ρεύματος. Οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν τουλάχιστον έως δύο βαθμούς Κελσίου και στην μέγιστη και την ελάχιστη τιμή τους.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Λέκκα, κορυφώνεται η ενίσχυση του βορείου ρεύματος, έτσι προβλέπονται αρκετές νεφώσεις στα βόρεια τμήματα του νησιού, με την πιθανότητα βροχής, πολύ περιορισμένη και μόνο σε ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν από 4 έως 6 Μποφόρ, ενώ στα νότια θα φτάσουν και τα 5-6 Μποφόρ, ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση, κατά τόπους οι μέγιστες εντάσεις θα φτάνουν και τα 7 Μποφόρ.

Μάλιστα, οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, αναμένεται να προκαλέσουν κυματισμό στο βόρειο παράκτιο μέτωπο του νησιού, έτσι θα καθιστούν δύσκολα προσβάσιμες τις θάλασσες και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως από τους λουόμενους.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο με την ελάχιστη από τους 18 βαθμούς Κελσίου στις ορεινές περιοχές, να πέφτει στους 10, ενώ οι μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή, με σταδιακή ωστόσο υποχώρηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το Σαββατοκύριακο προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να πνέουν πιο εξασθενημένοι και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά φθινοπωρινά επίπεδα. 

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο την Τρίτη, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα βορειοδυτικά και στα δυτικά ορεινά.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και νότια, ενώ μικρή υποχώρηση θα σημειώσει η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 27, στη Θεσσαλία από 14 έως 30, στην Ήπειρο από 13 έως 28, στη Στερεά Ελλάδα από 15 έως 30, στην Πελοπόννησο από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 18 έως 28, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 31, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 28 και στην Κρήτη από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις από το πρωί, ενώ πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα υπάρχει κυρίως για τα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και στα παράκτια 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News