Ηράκλειο- Σεισμός: Προτροπή στους κατοίκους να μην μπαίνουν σε κτίρια που έχουν την οποιανδήποτε ζημιά

Κρήτη
Ηράκλειο- Σεισμός: Προτροπή στους κατοίκους να μην μπαίνουν σε κτίρια που έχουν την οποιανδήποτε ζημιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας δίνει τις απαραίτητες οδηγίες προς τους κατοίκους με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι

Ο καθηγητής Ευθύμης  Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασία προτρέπει τους κατοίκους να μην μπαίνουν σε κτίρια που έχουν οποιαδήποτε ζημιά.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας υπογράμμισε πως τα κτίρια διαχωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Εκείνα που έχουν ανεγερθεί μέχρι το 1970 χωρίς τις προβλέψεις των νέων αντισεισμικών κανονισμών και εκείνα μετά το 1985, τα οποία πληρούν τις αντισεισμικές προδιαγραφές του νέου κανονισμού.

Τα παλιά κτίρια τα οποία έχουν ζημιές δεν θα πρέπει να είναι καθόλου επισκέψιμα από τους κατοίκους, τόνισε ο κ. Λέκκας, μέχρι την αποτίμηση των ζημιών. Το ίδιο και για νεότερα που εμφανίζουν ζημιές κατά την πρώτη μέρα. Ωστόσο, τα κτίρια τα οποία είναι κτισμένα μετά το 1985 μπορούν να κατοικούνται.

Στο μεταξύ, προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Π.Ε Ηρακλείου πριν από λίγη ώρα με την προτροπή να μην μπαίνουν σε κτίρια που έχουν την οποιανδήποτε ζημιά από το σεισμό και να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Επίσης τους ζητείται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών όπως επίσης να λάβουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης ελήφθη η απόφαση για αυξημένες περιπολίες στην περιοχή ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις λεηλασιών σε σπίτια που δεν θα κατοικηθούν από το απόγευμα και καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτή την ώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου έχουν στηθεί τέντες όπου φιλοξενούνται άτομα τρίτης ηλικίας τα οποία μεταφέρθηκαν στο σημείο από τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Τέλος σε λίγη ώρα αναμένονται δηλώσεις από τον κ. Στυλιανίδη ο οποίος ολοκληρώνει την επίσκεψη του σε χωριά της περιοχής και θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο το οποίο έχει στηθεί στο κτίριο του Δήμου Αρκαλοχωρίου.

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News