Σεισμός 6 Ρίχτερ – Δήμαρχος Φαιστού: Πρωτοφανείς καταστάσεις για την Περιφέρεια Ηρακλείου

Κρήτη
Σεισμός 6 Ρίχτερ – Δήμαρχος Φαιστού: Πρωτοφανείς καταστάσεις για την Περιφέρεια Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, για την έντονη σεισμική δραστηριότητα και την μετασεισμική ακολουθία στο Ηράκλειο

Με δήλωση του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, χαρακτήρισε πρωτοφανείς τις καταστάσεις που βιώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ιδίως ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος, αλλά και όλοι οι όμοροι δήμοι, έπειτα από την έντονη σεισμική δραστηριότητα και την μετασεισμική ακολουθία.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ειδικότερα ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος, αλλά και όλοι οι όμοροι δήμοι, βιώνουν πρωτοφανείς καταστάσεις, έπειτα από την έντονη σεισμική δραστηριότητα και την μετασεισμική ακολουθία.

Οι ώρες είναι αρκετά δύσκολες και ο πανικός δυστυχώς δεν μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο. Γι’ αυτό και οφείλουμε να παραμείνουμε – όσο είναι εφικτό – ψύχραιμοι και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Πολιτικής Προστασίας.

Σε σχέση με το Δήμο μας, έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλα τα μέσα και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, ενώ η εξέλιξη των φαινομένων παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο, ώστε αν κι εφόσον χρειαστεί, να υπάρξουν παρεμβάσεις.

Σε σχέση με το Δήμο Μινώα Πεδιάδος, εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον άδικο χαμό ενός ανθρώπου, αλλά και την συμπαράσταση μας σε όλους τους πολίτες που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες.

Ελπίδα όλων μας είναι, πως τα τάχιστα αντανακλαστικά της Πολιτείας, θα μεταφραστούν και σε τάχιστες παρεμβάσεις, για την γρηγορότερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών και θωράκιση της περιοχής. Βρισκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου Δημάρχου κ. Φραγκάκη και δηλώνουμε πως θα προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνάμεων μας, κριθεί αναγκαία.

Ας είναι αυτή η τελευταία φορά που βρισκόμαστε σε μια τέτοια δεινή κατάσταση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News