Κρήτη

Χανιά: Δράση κινητικότητας για παιδιά και δημότες με κινητικά προβλήματα

Μια πόλη προσβάσιμη και φιλική σε όλους, με δημότες σε κίνηση χωρίς εμπόδια, είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής των Χανίων

Χώρο στα παιδιά και στους δημότες με κινητικά προβλήματα για να αθληθούν και να ενημερωθούν για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας έδωσε ο δήμος Χανίων, κλείνοντας για ένα απόγευμα, την οδό Νικηφόρου Φωκά. Τα μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Αετοί Κρήτης ζήτησαν ο σχεδιασμός για τη βιώσιμη κινητικότητα να λαμβάνει υπόψη του και τους κινητικά αναπήρους .

Συγκεκριμένα, μια πόλη προσβάσιμη και φιλική σε όλους, με δημότες σε κίνηση χωρίς εμπόδια, είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής των Χανίων που μέσα από τις δράσεις της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, παρουσίασε μέρος των παρεμβάσεων που δρομολογεί.

«Έχουμε μεγάλο δρόμο να διανύσουμε. Όμως αυτό που κάνουμε και συζητάμε στην τεχνική μας υπηρεσία είναι ένα αρκετά μεγάλο πρόγραμμα αντίστοιχο του μεγάλου προγράμματος των ασφαλτοστρώσεων  για την αποκατάσταση, αντικατάσταση και βελτίωση των πεζοδρομίων μέσα στην πόλη» ανέφερε στην τηλεοπτική κάμερα της ΚΡΗΤΗ-ΤV ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Το κλείσιμο της οδού Νικηφόρου Φωκά στο πλαίσιο της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο έδωσε στα μέλη του Συλλόγου Αετοί Κρήτης την ευκαιρία να επαναλάβουν την ανάγκη βελτίωσης της προσβασιμότητας σε κινητικά αναπήρους.

Ο πρόεδρος Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου Αετοί Κρήτης, Γιώργος Σκορδύλης με τη σειρά του, υποστήριξε: «Ο καινούργιος σχεδιασμός πρέπει να είναι φιλικός για όλους. Γιατί όλοι έχουμε τα ίσα δικαιώματα και τις ίδιες απαιτήσεις από τους συμπολίτες μας να τους σεβόμαστε και να μας σέβονται».

Στον Προμαχώνα Σαν Σαλβαδόρ στις Πορείες Λαβιρύνθου, μαθητές σχολείων και επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για μια διαφορετική πτυχή στο κεφάλαιο της κινητικότητας.

«Προσπαθούμε να δείξουμε πως το χάος και ο λαβύρινθος μιας πόλης σχετίζεται με το δικό μας εσωτερικό χάος και λαβύρινθο. Όσο πιο πολύ ακολουθούμε το δρόμο της αυτογνωσίας και καλλιεργούμε την ενσυναίθσηση, τόσο θα αντιμετωπιστούν τα θέματα της ισότιμης προσβασιμότητας και προβλήματα όπως είναι: το κυκλοφοριακό» τόνισε η Άννα Νεμπαυλάκη, εκπαιδευτικός – ειδική συνεργάτης δήμου Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια