Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο: Η σοκαριστική στιγμή της δόνησης

Κρήτη
Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο: Η σοκαριστική στιγμή της δόνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρουν οι εικόνες από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε κτίρια, σπίτια και οδικό δίκτυο, ως συνέπεια του ισχυρού σεισμού 6 Ρίχτερ

Σοκάρουν οι εικόνες από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε κτίρια, σπίτια και οδικό δίκτυο, ως συνέπεια του ισχυρού σεισμού 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 9.17 το πρωί,  22 Χλμ Δυτικά Βορειοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα και συνεχείς είναι οι μετασεισμικές δονήσεις, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να εκτιμά πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό, όπως είπε στον 98.4 ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λεονταράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο στο οδικό δίκτυο υπάρχουν αναφορές συνεχώς για πτώση βράχων και πέτρες στους δρόμους ενώ στο Αρκαλοχώρι έχουμε την κατάρρευση ενός σπιτιού και υποχωρήσεις σε σημεία του οδοστρώματος.

Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού των 6 Ρίχτερ είναι ένας νεκρός και εννέα τραυματίες.

Ο νεκρός ήταν ένας από τους εργάτες που ήταν εγκλωβισμένοι στην εκκλησία Προφήτης Ηλίας στο Αρκαλοχώρι. Ο άτυχος εργάτης που είχε καταπλακωθεί από τη στέγη που κατέρρευσε από τον σεισμό στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία έξω από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου ανασύρθηκε από τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ. Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News