Πανεπιστήμια: Έκτακτη επιχορήγηση 2,7 εκατ. ευρώ – Πόσα θα λάβουν τα ιδρύματα της Κρήτης

Κρήτη
Πανεπιστήμια: Έκτακτη επιχορήγηση 2,7 εκατ. ευρώ – Πόσα θα λάβουν τα ιδρύματα της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε την αναλυτική λίστα επιχορηγήσεων από το υπουργείο Παιδείας

Έκτακτη επιχορήγηση στην προσπάθεια πρόληψης της διασποράς από τον κορωνοϊό, δίνεται από το Υπουργείο Παιδείας προς τα ΑΕΙ της χώρας και της Κρήτης, με κριτήρια τον αριθμό φοιτητών, τον αριθμό τμημάτων και την γεωγραφική διασπορά των Ιδρυμάτων.

Παράλληλα, η κ.Κεραμέως ανακοίνωσε επιχορήγηση ύψους 2,7 εκ. € στα ΑΕΙ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου, μετά και την έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία έθεσε στην υπουργό Παιδείας τα σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την ασφαλή μετάβαση στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε έκτακτη επιχορήγηση προς τα Πανεπιστήμια της χώρας για τη διενέργεια τακτικών ελέγχων, τήρησης των μέτρων προστασίας και πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στη βάση των ακολούθων αντικειμενικών κριτηρίων (αριθμός φοιτητών, αριθμός τμημάτων, γεωγραφική διασπορά των Ιδρυμάτων) στο ποσό των 2.619.880,68 € των Ε.Φ. 1019- 208- 0000000 «Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης» & 1019-202-0000000 «Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων» , του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) οικονομικού έτους 2021.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News