Έντεκα γυναικοκτονίες μέσα στο 2021 - Τελευταίο θύμα η εκπαιδευτικός στην Ρόδο

Κρήτη
Έντεκα γυναικοκτονίες μέσα στο 2021 - Τελευταίο θύμα η εκπαιδευτικός στην Ρόδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την αρχή του 2021 έντεκα γυναίκες - θύματα έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια των συντρόφων ή των συζύγων τους

Έντεκα γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε εννέα μήνες στη χώρα μας, με τις γυναικοκτονίες να έχουν αναδειχθεί σε «μάστιγα».

Η δολοφονία της 31χρονης Δώρας στη Ρόδο από τον πρώην σύντροφό της είναι η τελευταία που προστίθεται σε μια σειρά γυναικοκτονιών που σημειώθηκαν στην Ελλάδα το 2021.

Γυναικοκτονία Ρόδος: Την εκτέλεσε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι της

Τελευταίο θύμα η 31χρονη Δώρα, δασκάλα από τη Ρόδο, η οποία πυροβολήθηκε, χθες, με καραμπίνα από τον πρώην σύντροφό της κι έπεσε νεκρή μπροστά στο σπίτι της.

Ο 40χρονος δράστης, την πυροβόλησε στην καρδιά και φέρεται να της έδωσε και τη χαριστική βολή, ενώ στη συνέχεια έφυγε κι έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η παθολογική ζήλεια όπλισε το χέρι του και έκοψε το νήμα της ζωής σε μια νέα γυναίκα, την οποία ο ίδιος ισχυριζόταν ότι… λάτρευε. Η Δώρα πίστευε ότι χωρίζοντάς τον θα γλίτωσε από τον εφιάλτη, όμως ο πρώην σύντροφό της δε δεχόταν να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς αυτόν.

Οι έντεκα γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2021

17 Ιανουαρίου 2021 - Κρήτη: Την έσφαξε ο σύντροφός της

Μια 54χρονη γυναίκα βρέθηκε άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στην περιοχή των Μεσκλών του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Η γυναίκα είχε δεχθεί 14 μαχαιριές σε ολόκληρο το σώμα, ενώ δράστης ήταν ο Νορβηγός σύντροφός της, με τον οποίο είχαν αρκετούς καβγάδες τον τελευταίο καιρό.

5 Απριλίου 2021 - Μακρινίτσα: Σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της

Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα. Η Κωνσταντίνα, μητέρα ενός μικρού παιδιού, πέφτει νεκρή μέσα στο πατρικό της σπίτι από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος δολοφονεί και τον αδελφό της. Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του ζευγαριού ήταν πολλά, γι’ αυτό και η 28χρονη μητέρα είχε πάρει το παιδί τους και είχε αναζητήσει καταφύγιο στο πατρικό της. Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της, όμως οι αρχές δεν μπόρεσαν να την προστατέψουν.

11 Μαΐου 2021 - Γλυκά Νερά: Η δολοφονία της Καρολάιν που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ληστεία από σεσημασμένους κακοποιούς που δε δίστασαν να σκοτώσουν την άτυχη γυναίκα μπροστά στον σύζυγο και τη μόλις ενός έτους κόρη τους. Στην πορεία των ερευνών όμως αποκαλύφθηκε ένα στυγερό έγκλημα με δράστη τον σύζυγο της Καρολάιν, ο οποίος σκηνοθέτησε τη ληστεία για να καλύψει τα ίχνη του και να γλιτώσει τη σύλληψη. Όπως προέκυψε το ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και η Καρολάιν σκόπευε να ζητήσει διαζύγιο και να φύγει από το σπίτι, όμως δεν πρόλαβε.

3 Ιουνίου 2021 - Αγία Βαρβάρα: Της έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της

Μια γυναίκα πέφτει νεκρή από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της. Είναι η 64χρονη Ελένη, η οποία πυροβολήθηκε εξ επαφής από τον δράστη έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα. Ο 75χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι ήθελε απλά να τη φοβίσει, αλλά τελικά την πυροβόλησε. Υποστήριξε ότι τον έβριζε και είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, κάτι που τον είχε κάνει έξω φρενών.

17 Ιουλίου 2021 - Φολέγανδρος: Έσπρωξε την κοπέλα του στη θάλασσα

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά βρίσκει φρικτό θάνατο, κατά τη διάρκεια των διακοπών της με τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Ο νεαρός φέρεται να έριξε το αυτοκίνητό τους από τα βράχια, στη συνέχεια ξυλοκόπησε την άτυχη κοπέλα, την έσυρε και την πέταξε από τον γκρεμό, αφήνοντάς την να πεθάνει από πνιγμό.

Ο ίδιος ανέφερε ότι… «χάλασε η φάση» και τη σκότωσε, ενώ υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρή ψυχική νόσο για την οποία δεν ακολουθούσε θεραπεία

30 Ιουλίου 2021 – Δάφνη: Έσφαξε τη σύζυγό του στο κρεβάτι τους

Ένας άνδρας δολοφόνησε της σύζυγό του στο σπίτι τους στη Δάφνη. Κι εδώ η παθολογική ζήλεια ήταν που τον οδήγησε στο έγκλημα. Η 31χρονη μητέρα βρέθηκε κατακρεουργημένη πάνω στο κρεβάτι της, ενώ ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του, ισχυριζόμενος ότι το θύμα τον απατούσε. Πληροφορίες που ήρθαν στο φως αργότερα έκαναν λόγω για έναν άνθρωπο που ζήλευε παθολογικά, προκαλούσε συχνά καβγάδες, ενώ γείτονες είχε ειδοποιήσει την αστυνομία να επέμβει σε έναν από τους καβγάδες, κάτι όμως που δε συνέβη τελικά. Μία ακόμα γυναίκα έπεσε νεκρή κι ένα παιδί έμεινε ορφανό.

3 Αυγούστου 2021 - Λάρισα: Την εκτέλεσε με το περίστροφό του

Μια 43χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή μέσα σε ταβέρνα στη Λάρισα. Δράστης ο 54χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος τη σημάδεψε με το περίστροφό του και την πυροβόλησε στο κεφάλι και τον θώρακα.

8 Αυγούστου 2021 - Κρήτη: Πυροβόλησε πισώπλατα τη γειτόνισσά του

Μια ακόμα γυναίκα, η 47χρονη Σταυρούλα, πυροβολήθηκε πισώπλατα μέσα στην επιχείρησή της από έναν 49χρονο, που είχε το διπλανό κατάστημά. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έγκλημα πάθους, γιατί η 47χρονη τον είχε απορρίψει. Μετά τη δολοφονία, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και κατέληξε.

23 Αυγούστου 2021 - Θεσσαλονίκη: Νεκρή Γεωργιανή από τον σύντροφό της

Μια 55χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια από τον Γεωργιανό σύντροφό της μέσα στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα πριν τη δολοφονία του είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό.

Σεπτέμβριος 2021 - Κυπαρισσία: Τη σκότωσε και την τσιμέντωσε στην αυλή του σπιτιού της

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αποκαλύφθηκε το τσιμεντωμένο πτώμα της 42χρονης Ρουμάνας Μονικα Γκιους, η οποία αγνοούταν. Το πτώμα βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού που έμενε στην Κυπαρισσία, ενώ για τη δολοφονία κατηγορείται ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος είχε διαφύγει στη Ρουμανία. Ο φερόμενος δράστης παραδόθηκε στις Αρχές, ωστόσο αρνείται την ενοχή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News