Μαρία Εφίμοβα: Τον Φεβρουάριο η δίκη για τον σύζυγο της πληροφοριοδότριας - Βαρόμετρο η απόφαση της Interpol

Κρήτη
Μαρία Εφίμοβα: Τον Φεβρουάριο η δίκη για τον σύζυγο της πληροφοριοδότριας - Βαρόμετρο η απόφαση της Interpol

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σύζυγος της Εφίμοβα είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο στο Ηράκλειο, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα αποφασιστεί τελικά από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης αν θα εκδοθεί ή όχι στην Κύπρο ο σύζυγος της Μαρία Εφίμοβα, η οποία υπήρξε ουσιώδης «πηγή» στην προ ολίγων ετών δημοσιογραφική αποκάλυψη για εμπλοκή - και - υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών της Μάλτας, στο σκάνδαλο που έγινε γνωστό ανά την υφήλιο μέσω των περιβόητων «Panama Papers».

Ο σύζυγος της Εφίμοβα είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο στο Ηράκλειο, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Διαβάστε ακόμη: Μαρία Εφίμοβα: Συνέχεια στη δικαστική περιπέτεια της πληροφοριοδότριας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγος της 39χρονης Ρωσίδας κατηγορείται από τις κυπριακές Αρχές για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, απάτη από κοινού, πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κ.ά.

Όπως είχε γράψει το neakriti.gr, το Συμβούλιο επρόκειτο να αποφασίσει σήμερα Παρασκευή για την έκδοση ή μη του συζύγου της Εφίμοβα στην Κύπρο.

Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης του τελευταίου, κ.κ. Εύα Αμπάζη και Διονύσης Βέρρας ζήτησαν σήμερα αναβολή της δίκης, καθώς εκκρεμεί απόφαση της Interpol αναφορικά με αίτημα διαγραφής του εντάλματος σύλληψης από τη βάση δεδομένων της Interpol που έχει η υποβάλει η πλευρά της Εφίμοβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα θα εξεταστεί από το αρμόδιο όργανο της Interpol το διάστημα μεταξύ 11 και 15 Οκτωβρίου. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, σε περίπτωση που γίνει δεκτό το εν λόγω αίτημα, η υπόθεση της έκδοσης του συζύγου της Εφίμοβα στην Κύπρο, θα είναι άνευ αντικειμένου εφόσον δεν θα υφίσταται πλέον ένταλμα σύλληψης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητήθηκε αναβολή από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών. Το Συμβούλιο έκανε δεκτό τελικά το συγκεκριμένο αίτημα και ανέβαλε τη δίκη για τις 18 Φεβρουαρίου του 2022.

Σημειώνεται ότι η πλευρά της Εφίμοβα κάνει λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες» σε βάρος του συζύγου της. Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα χρόνια, με την ίδια διαδικασία διεγράφη και το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις Κυπριακές Αρχές για την ίδια την Εφίμοβα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News