Κρήτη

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πότε ανοίγει - Το μήνυμα του Πρύτανη

Έπειτα από μια αρκετά δύσκολη χρονιά, φοιτητική κοινότητα, διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης θα μπουν στις αίθουσες αρχές Οκτωβρίου

Στις 4 Οκτωβρίου θα ανοίξει τις πύλες του το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έπειτα από μια αρκετά δύσκολη χρονιά, φοιτητική κοινότητα, διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης θα μπουν στις αίθουσες αρχές Οκτωβρίου με το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας να αναμένει με προσμονή τη συγκεκριμένη μέρα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου (Έκτακτη Συνεδρίαση 297η/22-9- 2021/Ακαδ. Θέμα 1ο) οι νέες ημερομηνίες έναρξης – λήξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, των Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχουν ως εξής: 

  • έναρξη χειμερινού εξαμήνου: 04 Οκτωβρίου 2021
  • λήξη χειμερινού εξαμήνου: 14 Ιανουαρίου 2022

Γ. Κοντάκης: Στόχος η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση

Μήνυμα προς τους φοιτητές έστειλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, τονίζοντας πως στόχος του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο οποίο ηγείται είναι: «η πολύπλευρη, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, που θα εξασφαλίσει όχι μόνο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας». Ο Γιώργος Κοντάκης τόνισε επίσης πως βασική προϋπόθεση για να μη κλείσουν τα πανεπιστήμια εκ νέου και να συνεχίσει η φυσική λειτουργία των πανεπιστημίων είναι: «η τήρηση των μέτρων προστασίας, μαζί με τον εμβολιασμό (ή την απαρέγκλιτη εφαρμογή των οδηγιών σε αντίθετη περίπτωση) και φυσικά με τη συνεργασία σας»

Αναλυτικά το μήνυμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης:

Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε σε ένα Ακαδημαϊκό Ίδρυμα διακεκριμένο στον ελληνικό αλλά και στο διεθνή χώρο, με ιστορία 45 χρόνων. Είναι ένα Πανεπιστήμιο που εξελίσσεται, αναπτύσσεται και διακρίνεται διεθνώς.   Στόχος μας παραμένει η πολύπλευρη, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, που θα εξασφαλίσει όχι μόνο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Αποστολή μας είναι η διαμόρφωση ολοκληρωμένων νέων επιστημόνων με συναίσθηση ευθύνης, με ευρύτητα νου, ακαδημαϊκές αρχές, αλλά και κοινωνικές ευαισθησίες.

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου δυναμικού κύκλου στη ζωή σας, με νέες προκλήσεις, καινούργιες εμπειρίες, δοκιμασίες αλλά και επιβραβεύσεις. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι ιδιαίτερες καταστάσεις της πανδημίας δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στους υψηλούς εκπαιδευτικούς μας στόχους καθώς το Πανεπιστήμιό μας αναδιοργάνωσε τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, εκσυγχρονίστηκε ακόμη περισσότερο και προσάρμοσε τα προγράμματα σπουδών στις καινούργιες συνθήκες, ενώ παράλληλα ανέπτυξε και τρόπους υποστήριξης των φοιτητών μέσα από ειδικά προγράμματα. Αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά, θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε με φυσική παρουσία στους ακαδημαϊκούς χώρους. Βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας, μαζί με τον εμβολιασμό (ή την απαρέγκλιτη εφαρμογή των οδηγιών σε αντίθετη περίπτωση) και φυσικά με τη συνεργασία σας. Σας εύχομαι εκ μέρους της Ακαδημαϊκής κοινότητας καλή σταδιοδρομία στις σπουδές σας με ασφάλεια και υγεία και ευελπιστώ ότι η νέα σας πορεία στα μονοπάτια της γνώσης στο Πανεπιστήμιό μας θα αποτελέσει ορόσημο στον επιστημονικό προσανατολισμό σας.

Φωτογραφία unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια