Κρήτη

Ηράκλειο: Δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός έλεγχος σε παιδιά

Δράση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 2 Οκτωβρίου

Σε δωρεάν προληπτικό παιδιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο σε παιδιά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, προχωράει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 2 Οκτωβρίου σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και υπό την αιγίδα του Δήμων Γόρτυνας, Φαιστού, Βιάννου, Μινώα Παιδιάδος και Χερσονήσου.

Την πρώτη ημέρα θα ελεγχθούν παιδιά στο Ασήμι, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο Ζαρό, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις Μοίρες, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στη Βιάννο, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι και το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στην Επισκοπή Χερσονήσου.

Ο έλεγχος στα παιδιά θα γίνεται από τις 9:00 έως τις 17:00 και για τις ανάγκες της δράσης το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Παιδιατρική/Ακοολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, «το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής "Ιπποκράτης" λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τα ως άνω υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά».

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια