Κρήτη

Οδοντίατροι στην Κρήτη: Τι δηλώνουν για τα rapid test

Ένα αδιανόητο αλαλούμ με φόντο τους οδοντιάτρους και πώς θα μπορούν να επισκέπτονται τα οδοντιατρεία οι ασθενείς σύμφωνα με τα όσα ορίζει ως μέτρα το ΦΕΚ που εκδόθηκε, επικρατεί σε όλη τη χώρα

Μια άνευ προηγουμένου μπερδεμένη κατάσταση επικρατεί στα οδοντιατρεία όλης της χώρας, με τη μία οδηγία να αναιρεί την προηγούμενη και η κάθε επόμενη να μπερδεύεται με όλες τις προηγούμενες.

Το μόνο σίγουρο όπως δηλώνουν οι οδοντίατροι είναι ότι υπάρχει μια προφορική δέσμευση του υπουργού που αποκρίνεται στην επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί και πάντως δεν θα περιλαμβάνει τα όσα ανέφερε το προηγούμενο ΦΕΚ και τα οποία επί της ουσίας, όριζαν την ανάγκη επίδειξης αρνητικού rapid τεστ στους εμβολιασμένους και μοριακού τεστ στους ανεμβολίαστους ασθενείς.

Το περιεχόμενο της προφορικής δέσμευσης του υπουργού, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να ισχύει με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί, προβλέπει για τους ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί εφόσον πηγαίνουν στα οδοντιατρεία να έχουν αρνητικό rapid test 48 ωρών ενώ οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να πηγαίνουν στον οδοντίατρό τους μόνο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για τους ανήλικους μαθητές, θα ισχύει ότι και στα σχολεία, δηλαδή η επίδειξη αρνητικού self test. Για τους συνοδούς θα ισχύει ότι και τους ασθενείς, Οι εμβολιασμένοι προσέρχονται κανονικά ενώ οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό rapid τεστ 48 ωρών.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού συλλόγου Ηρακλείου εξέφρασε την αγωνία και το φόβο συνεπειών στην στοματική υγεία των ασθενών, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να κατανοήσει για ποιο λόγο ο υπουργός δεν έχει δεχθεί στην επιτροπή που έχει συσταθεί για τα μέτρα, να συμμετέχει ο οδοντίατρος που έχει προτείνει η ελληνική οδοντιατρική ομοσπονδία.

Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί συνολικότερα με τις προβλέψεις των μέτρων, αφορά τους μαθητές. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί στο σχολείο πηγαίνουν με αρνητικό self test, το οποίο όμως αν και γίνεται δεκτό στις μεταφορές ακόμη και με τα λεωφορεία εντός των νομών, δεν γίνεται δεκτό όταν οι μετακινήσεις είναι εκτός νομού ή ακό0μη και στα καταστήματα εστίασης. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια