Χρυσή Βαλκανιονίκης Ιππασίας η Ηρακλειώτισσα, Καρολίνα Ατσαλάκη

Κρήτη
Χρυσή Βαλκανιονίκης Ιππασίας η Ηρακλειώτισσα, Καρολίνα Ατσαλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία παίδων σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας με την εθνική Ελλάδος η Καρολίνα Ατσαλάκη. Η Κορίνα Γαγάνη κατέκτησε την 4η θέση ανάμεσα σε 14 συνολικά αθλητές.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία παίδων με την εθνική Ελλάδος η Καρολίνα Ατσαλάκη,  η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα Η αμαζόνα της Κρήτης ξεκίνησε μαθήματα ιππασίας σε ηλικία 3 ετών και το μέλλον φαίνεται ελπιδοφόρο.

Οι Βαλκανικοί Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2021 πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, Αττικής όπου η Κρήτη για πρώτη φορά παρουσίασε 3 αθλήτριες, οι οποίες ανήκουν στο επίσημο αθλητικό σωματείο Ιππική Ακαδημία Κρήτης.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν και δύο αμαζόνες στην κατηγορία εφήβων. Η Κορίνα Γαγάνη κατέκτησε την 4η θέση ανάμεσα σε 14 συνολικά αθλητές. Η Κορίνα αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής από το 2019, κατακτώντας τίτλους και μετάλλια με μεγαλύτερες διακρίσεις το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό παίδων στους Βαλκανικούς το 2019 και την κατάκτηση του Χρυσού στου Πανελλήνιους Αγώνες Ιππασίας το 2019.

Τέλος, η Ιζαμπέλα Ατσαλάκη έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση, εκπροσωπώντας τη χώρα μας επάξια. Η Ιζαμπέλα είναι μια αμαζόνα η οποία έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας με την εθνική παίδων στους Βαλκανικούς το 2018 & 2019 καθώς και φέτος και έχει κερδίσει αργυρά και χάλκινα μετάλλια σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επίσης έχει φέρει τίτλους από Πανελλήνιους αγώνες αλλά και εθνικά Πρωταθλήματα.

Η προπονήτρια της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, Μαριάννα Γραμματικάκη δήλωσε: «είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη με τα αποτελέσματα των αθλητριών μου και νιώθω υπερήφανη και για τις 3 αμαζόνες της Κρήτης. Τα κορίτσια αυτά υπερέβαλαν εαυτό για να συναγωνιστούν αθλητές με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία οι οποίοι προπονούνται σε πολύ καλύτερες εγκαταστάσεις από αυτές που έχουμε στην Κρήτη. Εύχομαι η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η ΓΓΑ να δουν το έργο που γίνεται στην Κρήτη στο άθλημα της ιππασία και να βοηθήσουν έτσι ώστε τα παιδιά αυτά να έχουν σωστές εγκαταστάσεις προκειμένου να προπονούνται σωστά. Είναι κρίμα 2 από αυτά τα ταλαντούχα παιδιά να επιλέγουν να αφήνουν τα άλογα τους Αθήνα προκειμένου να προετοιμάζονται σωστότερα για τους αγώνες, όταν ο κάθε αθλητής ιππασίας θέλει να έχει καθημερινή επαφή με το άλογο του. Η Κρήτη έγραψε ιστορία με 3 συμμετοχές σε Βαλκανικούς Αγώνες Ιππασίας και είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον θα έχουμε ακόμα περισσότερες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News