Κρήτη

Κρήτη: Τέσσερις πνιγμοί σε μια εβδομάδα στις παραλίες

Το λάθος των λουόμενων που κοστίζει ζωές

Τέσσερις τραγωδίες εκτυλίχθηκαν σε χρονικό διάστημα μίας μόλις εβδομάδας στις θάλασσες της Κρήτης, λίγο πριν πέσει η “αυλαία” της φετινής τουριστικής περιόδου.  Πρόκειται για έναν 78χρονο, έναν 83χρονο από το Ρέθυμνο, έναν 75χρονο τουρίστα στην Γαύδο και μία 50χρονη γυναίκα στις Γούρνες Ηρακλείου.

Το λάθος που κοστίζει ζωές

Οι λουόμενοι σε ένα μεγάλο ποσοστό φέτος τηρούν ευλαβικά τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών κυρίως όταν η σημαία είναι «κόκκινη». Όμως το μεγάλο λάθος που συχνά κοστίζει ανθρώπινες ζωές είναι το κολύμπι με γεμάτο στομάχι ειδικά από άτομα μεγάλης ηλικίας.  

Οι «φύλακες - άγγελοι» των παραλιών της Κρήτης που μετρούν ήδη χιλιάδες διασώσεις λουομένων, εφιστούν την προσοχή και στις κατά τόπους αρχές ώστε να επαναπροσδιοριστεί ο σχεδιασμός για τις παραλίες που αν και ερημικές κατακλύζονται από κόσμο. 

Όπως σημειώνει ο ανάδοχος ναυαγοσωστικού έργου στο Ρέθυμνο  Γ. Αγριμανάκης «Kάποιοι προτιμούν να πηγαίνουν σε ερημικές παραλίες και σε μέρες που έχει κακές καιρικές συνθήκες. Πρέπει με τη βοήθεια των δημοσιογράφων μέσα στο χειμώνα να δούμε τα μέρη όπου δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες φέτος και την καινούρια επιτροπή παραλιών να τα λάβει υπόψιν».

φωτογραφία unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια