Ο καιρός στην Κρήτη: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φθινοπωρινός αναμένεται ο καιρός σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο νησί

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις, καθώς ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να καλύψει το νησί, η οποία θα προκαλέσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ ενδέχεται να εκδηλωθούν - σε κάποιες, κυρίως ορεινές περιοχές - και βροχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα, την Τετάρτη, περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό την έναρξη των βορείων ανέμων, καθώς μία ψυχρότερη αέρια μάζα να καλύπτει το νησί. Σύμφωνα με την πρόγνωση αναμένονται νεφώσεις, κυρίως στις βόρειες ορεινές περιοχές, χωρίς να εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 Μποφόρ στα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τις ελάχιστες τιμές να πέφτουν σταδιακά στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες ζώνες, ενώ στις ορεινές περιοχές το θερμόμετρο θα πέσει στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη αναμένεται η κάθοδος της ψυχρής αέριας μάζας. Θα επικρατήσουν νεφώσεις και βροχές, κυρίως κατά τόπους στο βόρειο τμήμα του νησιού, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και οι νοτιότερες περιοχές.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας την Πέμπτη στο νησί θα κυμανθούν 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου, με ελάχιστη θερμοκρασία τους 20 βαθμούς Κελσίου και στην ενδοχώρα κάτω από τους 15 βαθμούς. Οι άνεμοι από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν πιο ενισχυμένοι με την έντασή τους να φτάνει έως και τα 6 Μποφόρ. Στα πελάγη θα είναι πιο ενισχυμένοι, ενώ θα επικρατήσει κυματισμός στις βόρειες παράκτιες ζώνες. Στα νότια η ένταση των ανέμων θα φτάνει τα 7 Μποφόρ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα έχει φθινοπωρινά χαρακτηριστικά με διαστήματα καλοκαιρίας και νεφώσεις. Οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φθινοπωρινά επίπεδα.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Ενίσχυση των βορείων ανέμων, σε 6 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από αργά το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως, στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία τη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4, τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το βράδυ και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στην περιοχή του Καστελλόριζου 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 24 βαθμούς.

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία από τα βόρεια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Προς το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία τοπικά 5 και τη νύχτα στα βόρεια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News