Βραδιά Ερευνητή 2021 στην Κρήτη με τη συμμετοχή του ΙΤΕ και του ΕΛΜΕΠΑ

Κρήτη
Βραδιά Ερευνητή 2021 στην Κρήτη με τη συμμετοχή του ΙΤΕ και του ΕΛΜΕΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη «Βραδιά Ερευνητή 2021» που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη συμμετείχε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Στη Κρήτη διοργανώθηκε η «Βραδιά Ερευνητή 2021» η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας καθώς και με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο να συμμετέχουν ενεργά.

Η επικοινωνία, η αλληλεπίδραση και η ανταλλαγή μεταξύ των ερευνητών του ΙΤΕ και του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ αποτελούν βασικά στοιχεία με την φετινή διαδικτυακή εκδήλωση να βγαίνει «Οn» την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.

Οι ερευνητές μεταξύ τους θα επικοινωνούν με το κοινό τους είτε  μέσα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές είτε μέσα από συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Chatlab, με σκοπό να μεταφέρουν τον συνολικό παλμό συναρπαστικού επαγγέλματος του ερευνητή.

 Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ θα κάνουν διαδικτυακή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, όπου θα παρουσιάσουν τα τηλεσκόπια και επιστημονικά όργανα, θα ξεκλειδώσουν τα μυστικά του Σύμπαντος μέσα από εικόνες που έχουν καταγραφεί με τα τηλεσκόπια και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που έχει το κοινό σχετικά με την αστροπαρατήρηση και τα ουράνια αντικείμενα.

Μία διαφορετική ξενάγηση στο μοναδικό «χωρόχρονο» της έρευνας η οποία θα γίνει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18:45 μέσω του συνδέσμου https://www.youtube.com/rengreece και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΤΕ, «Τα τελευταία χρόνια είχαμε τη χαρά να υποδεχόμαστε στις εγκαταστάσεις μας στο ΙΤΕ και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο περισσότερους από 2.500 ενθουσιώδεις επισκέπτες, νεαρής κυρίως ηλικίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ερευνητές και να έρθουν σε επαφή με τη μαγεία της Επιστήμης. Την περσινή χρονιά, 400 ευρωπαϊκές πόλεις διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη "Βραδιά του Ερευνητή" με τη συμμετοχή 2.300.000 πολιτών»

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του COVID-19, η πανευρωπαϊκή αυτή γιορτή η οποία είναι καθιερωμένη να πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί ψηφιακά ανανεώνοντας το ραντεβού της για τον επόμενο χρόνο διά ζώσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News