Ρέθυμνο: Συνάντηση με τους ερευνητές που ανέπτυξαν το εμβόλιο Sputnik V είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης - Τι συζητήθηκε

Κρήτη
Ρέθυμνο: Συνάντηση με τους ερευνητές που ανέπτυξαν το εμβόλιο Sputnik V είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης - Τι συζητήθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια της εκδήλωσης για το έτος Ελλάδας – Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε με την ερευνητική ομάδα που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού

Εκδήλωση για το έτος Ελλάδας-Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, να έχει συνάντηση με την ερευνητική ομάδα που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V κατά της Covid-19. Ο περιφερειάρχης της Κρήτης συνεχάρη την επικεφαλής της ομάδας, Ναταλία Νικητέγκο και όλα τα μέλη της για το επιστημονικό τους έργο και την σημαντική συμβολή τους στην «μάχη» αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Απευθυνόμενος στα μέλη της ρωσικής επιστημονικής ομάδας, είπε πως η παρουσία τους σήμερα στην Κρήτη, φωτίζει το παρόν: «Ανοίγει διάπλατα τα παράθυρα της αισιοδοξίας σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από την ισχυρότερη υγειονομική κρίση της σύγχρονης εποχής. Σε αυτό τον κόσμο, η επιστημονική σας επάρκεια, η αποτελεσματική ιατρική σας έρευνα, η άσβεστη πίστη σας στον άνθρωπο και την προστασία της δημόσιας υγείας, σας κατέστησε σύγχρονους 'Προμηθείς', σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο και τους ισχυρούς συμβολισμούς του. Μέσα στα εργαστήρια του ερευνητικού σας ινστιτούτου στη Ρωσία, επιβεβαιώσατε πως 'ό,τι ισχύει για όλα τα δεινά του κόσμου ισχύει και για αυτή την πανδημία. Βοηθά τους ανθρώπους να υπερβούν τον εαυτό τους'. Έτσι, βλέποντας οι ίδιοι τη δυστυχία και τον κίνδυνο, δεν παραδοθήκατε. Αντίθετα, προσφέρατε στη χώρα σας και τον κόσμο, τους καρπούς της επιστήμης. Με την ανάπτυξη του εμβολίου Σπούτνικ, μέσα από τα επιτεύγματα της συνεργασίας και της έρευνας αποδείξατε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πως η σύγχρονη επιστήμη της ιατρικής, της βιολογίας, της επιδημιολογίας, γίνεται ο καταλύτης, προκειμένου κάθε γενιά να μπορεί να ζει καλύτερα από την προηγούμενη».

Η εκδήλωση για τον επετειακό εορτασμό του κοινού έτους Ιστορίας Ρωσίας - Ελλάδας και της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έγινε από το επίτιμο προξενείο, παρουσία της Εκκλησίας, αρχών, θεσμικών εκπροσώπων, της ρωσικής αντιπροσωπείας, της επιστημονικής ομάδας που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V κ.α. Την εκδήλωση οργάνωσε στο Ρέθυμνο, ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, Νίκος Δασκαλαντωνάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News