Ολοκαύτωμα Βιάννου: Έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων - Το τραγούδι που «άγγιξε» τις καρδιές των θεατών (βίντεο)

Κρήτη
Ολοκαύτωμα Βιάννου: Έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων - Το τραγούδι που «άγγιξε» τις καρδιές των θεατών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου - Το τραγούδι για τα τρία νεκρά αδερφάκια στη Βιάννο, που συγκίνησε τους θεατές

Με μία συναυλία αφιερωμένη στην ηρωίδα γυναίκα της επαρχίας της Βιάννου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα, το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Η αυλαία έπεσε με ένα τραγούδι - ύμνο σε τρεις μεγάλους ήρωες της γερμανικής θηριωδίας, την Ευαγγελία, ετών 8, την Μαρία 12 και τον Στέλιο, ετών 15. Τα τρία αδέρφια που με έγραψαν με τον θάνατό τους τη δική τους ηρωική ιστορία αντίστασης και έγιναν αιώνιο σύμβολο.

Διαβάστε ακόμη Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, παρουσία της ΠτΔ, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Το τραγούδι του Μάνου Παπαδάκη που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε επί σκηνής, συγκίνησε βαθιά με τους στίχους του να υμνούν τα 3 παιδιά της οικογένειας Βερβελάκη που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου προκειμένου να προδώσουν που κρύβεται ο πατέρας τους αλλά δεν λύγισαν μπροστά στην ναζιστική βαρβαρότητα.

Η αυλαία των εκδηλώσεων για την 78η μαύρη επέτειο αφιερώθηκε μουσικά στους  περίπου 500 νεκρούς του ολοκαυτώματος στα χωριά της Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας.

Κανείς δεν ξεχνά το ειδεχθές έγκλημα του τρίτου Ράιχ στην Βιάννο τον Σεπτέμβριο του 43. Κανείς δεν σταματά να αγωνίζεται με κάθε μέσο για την δικαίωση, μέσω της διεκδίκησης  τις γερμανικές αποζημιώσεις.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News