Θάνατος Κλειούς: Στην τελική ευθεία η δίκη - Την 1η Οκτωβρίου η πρόταση του εισαγγελέα

Κρήτη
Θάνατος Κλειούς: Στην τελική ευθεία η δίκη - Την 1η Οκτωβρίου η πρόταση του εισαγγελέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Στην τελική ευθεία εισήλθε η δίκη για το θάνατο της 31χρονης Κλειούς, στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, σε περιοχή του Ηρακλείου. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, στο εδώλιο του οποίου κάθεται ένας 41χρονος Κρητικός.

Ο 41χρονος σύντροφος της Κλειούς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η δίκη ξεκίνησε με τις μαρτυρικές καταθέσεις. Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν σήμερα ενώπιον της Έδρας, ήταν οι γονείς και η αδερφή της 31χρονης.

Τα μέλη της οικογένειας της Κλειούς, αξιοπρεπή μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι η 31χρονη και ο κατηγορούμενος αγαπούσαν ο ένας τον άλλον, αλλά κι ότι υπήρχαν εντάσεις μεταξύ τους.

Αναφέρθηκαν, ακόμη, στο ότι η Κλειώ είχε περάσει ισχαιμικό επεισόδιο. Εξάλλου, έγινε αναφορά και σε περιστατικό κατά το οποίο ο κατηγορούμενος είχε ασκήσει βία σε βάρος της 31χρονης με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της.

Σήμερα εξετάστηκε από το δικαστήριο και η τεχνική σύμβουλος από την πλευρά υποστήριξης της κατηγορίας (πρώην πολιτικής αγωγής), ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη.

Τι είπε στην απολογία του

Στην απολογία του, ο 41χρονος, είπε ότι αγαπούσε πάρα πολύ την 31χρονη κι ότι την πρόσεχε. Ειδικότερα, ανέφερε ότι την επίμαχη ημέρα, θεώρησε ότι η Κλειώ είχε κάνει χρήση ναρκωτικών κι εκνευρίστηκε. Ως αποτέλεσμα, την άρπαξε και την ταρακούνησε. 

Μετά το πέρας της απολογίας του 41χρονου, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί εκείνη την ημέρα με την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και –κατά πάσα πιθανότητα- την έκδοση της απόφασης.

Ας σημειωθεί ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ζήτησε από την Έδρα να κληθεί για να καταθέσει ως μάρτυρας η ιατροδικαστής που είχε συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση μετά το θάνατο της 31χρονης. Ωστόσο, το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News