Χανιά - Κακοποίηση 19χρονου: Δύο ιερείς φέρονται να εμπλέκονται - Τι δηλώνει η Μητρόπολη

Κρήτη
Χανιά - Κακοποίηση 19χρονου: Δύο ιερείς φέρονται να εμπλέκονται - Τι δηλώνει η Μητρόπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 19χορνος έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα, κατονομάζοντας δύο ιερείς που σύμφωνα με τον ίδιο είχαν ασελγήσει σε βάρος του και μάλιστα πρόσφατα - Τι απαντά η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση βιασμού και κακοποίησης του 19χρονου με νοητική υστέρηση από περιοχή του δήμου Πλατανιά.

Για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί δύο άνδρες, ο πατέρας του παιδιού που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ο 66χρονος φίλος του ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε το παιδί όταν αυτό ήταν 14 ετών.

Οι εξελίξεις στην έρευνα της αστυνομίας είναι ραγδαίες, καθώς εκτός από τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και δύο ιερείς.

Κι ενώ η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό, ο 19χρονος που τον τελευταίο καιρό φιλοξενείται σε προνοιακή δομή των Χανίων, κλήθηκε και έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα, κατονομάζοντας δύο ιερείς που σύμφωνα με τον ίδιο είχαν ασελγήσει σε βάρος του και μάλιστα πρόσφατα. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό εάν τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε μετά την τελευταία κατάθεση του στον εισαγγελέα ο 19χρονος, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του περί σεξουαλικής κακοποίησης. Η δε γνωμάτευση της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Χανίων αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο 19χρονος πάσχει από νοητική υστέρηση, χωρίς να αντιμετωπίζει όμως ψυχολογικά προβλήματα.

Πηγές από την πλευρά των κατηγορουμένων πάντως κάνουν λόγο για «ανακρίβειες» και για «ψευδείς πληροφορίες που προωθούνται τεχνηέντως σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης». Ξεκαθαρίζουν δε πως «δεν έχει κινηθεί δίωξη εναντίον ιερέων».

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου

«Επειδή το τελευταίο 24ωρο αναρτήθηκε σε πολλές ιστοσελίδες ως είδηση που έκανε λόγο γιά Ιερείς από τα Χανιά που οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές και επειδή η Ιερά Μητρόπολη μας έγινε δέκτης πολλών ερωτημάτων, κάνουμε γνωστόν ότι το περιστατικό αυτό δεν αφορά ιερείς της Μητροπόλεως μας. Η Ιερά Μητρόπολη μας καταδικάζει τέτοιες αξιόποινες πράξεις και επίσης από τις εισαγγελικές αρχές δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Σε περίπτωση που έχουμε κάποια καταγγελία σαφώς και θα προβούμε σε ανάλογες ενέργειες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News