Λαμπρινός για αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»: Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος (βίντεο)

Κρήτη
Λαμπρινός για αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»: Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που έχει αντιμετωπίσει ο Δήμος Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του υφιστάμενου αεροδρομίου της πόλης

Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης και βουλευτές της πόλης, ενώνουν τις δυνάμεις τους, με αφορμή τις αιφνιδιαστικές εξελίξεις, ερήμην του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, για την αξιοποίηση της έκτασης του υφιστάμενου αεροδρομίου  του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντάζκης». Το υφιστάμενο αεροδρόμιο της πόλης έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, μία εξέλιξη που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους τοπικούς φορείς του νησιού.

Η επόμενη ημέρα για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Νέας Αλικαρνασσού και του αεροδρομίου, όταν αυτό θα παύσει να λειτουργεί, μετά την κατασκευή και λειτουργία του διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλλι, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

«Είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που έχει αντιμετωπίσει ο Δήμος Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια. Για μας είναι καίριας σημασίας ζήτημα, γι’ αυτό, όπως και θα διαπιστώσατε, αν παρακολουθήσατε τη σημερινή έκτακτη σύσκεψη που προεκλήθη εξαιτίας των δημοσιεύματα που φέρουν την κυβέρνηση να "αγνοεί" τον Δήμο Ηρακλείου σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. Υπάρχει ένα μέτωπο που έχει σχηματιστεί ήδη. Δεν υπάρχει καμία διαφωνία από κανέναν μέχρι τώρα. Ένα άρρηκτο μέτωπο θα έλεγα και θα εξέφραζα την άποψη και θα συμβούλευα, αν μου επιτρέπεται ο όρος, την κυβέρνηση, άμεσα, τώρα να διορθώσει το λάθος το οποίο πάει να κάνει.

Ο κ. Λαμπρινός, επανέλαβε εμφατικά, «Η κυβέρνηση να καλέσει άμεσα τον Δήμο και την Περιφέρεια για να συζητήσουμε με βάση την προκαταρκτική, τεχνική έκθεση, που έχουμε υποβάλλει, που είναι πλήρης και εμπεριστατωμένη και περιλαμβάνει τις απόψεις που έχουν διατυπωθεί και μετά από προηγηθείσα μικρή σχετικά διαβούλευση του κόσμου και των συλλογικών οργάνων και των νομικών προσώπων, σε ό,τι αφορά στις χρήσεις γης που πρέπει να γίνουν στο αεροδρόμιο μετά».

Μάλιστα, στην ερώτηση μέχρι πού είναι διατεθιμένος να φτάσει το θέμα, στην περίπτωση που οι εξελίξεις δεν μεταβληθούν, ο δήμαρχος Ηρακλείου, απάντησε «όπου πάει».

Σε ερώτηση, αναφορικά με το τι σημαίνει πρακτικά αν περάσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ ή αν ο Δήμος προτίθεται να ακολουθήσει τη νομική οδό και αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ο κ. Λαμπρινός, τόνισε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει η συνιδιοκτησία του δήμου, που είναι δεύτερο στοιχείο και δεν νοείται σε μία τέτοια απόφαση να μην συμμετέχει ο δήμος. Ανεξάρτητα όμως από αυτό ο δήμος Ηρακλείου έχει συγκυριότητα μέσα στην έκταση του αεροδρόμιου», όπως είπε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως με τίτλο «Κάτω τα χέρια από το αεροδρόμιο» η «ΝΚ», έφερε το θέμα στη δημοσιοτητα και συγκεκριμένα την αξιοποίηση της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ, εν αγνοία του Δήμου Ηρακλείου, που είναι συνιδιοκτήτης της έκτασης των 3.587 στρεμμάτων κατά 33%, αλλά και εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News