Ο καιρός στην Κρήτη: Η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη - Πότε αναμένεται υποχώρηση της θερμοκρασίας

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη - Πότε αναμένεται υποχώρηση της θερμοκρασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός και σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

Καλοκαιρινές θα παραμείνουν οι καιρικές συνθήκες και σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, καθώς η θερμή αέρια μάζα εξακολουθεί να επηρεάζει το νησί.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανόλη Λέκκα, σήμερα Τρίτη προβλέπεται αίθριος καιρός, καθώς η θερμή αέρια μάζα συνεχίζει να επηρεάζει το νησί και θα επικρατήσει ήπια καλοκαιρία και ηλιοφάνεια με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 2 έως 3 Μποφόρ, ενώ τοπικά και 4. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες, με μέγιστη θερμοκρασία τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Λέκκα, την Τετάρτη, περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό την έναρξη των βορείων ανέμων, καθώς μία ψυχρότερη αέρια μάζα να καλύπτει το νησί. Σύμφωνα με την πρόγνωση αναμένονται νεφώσεις, κυρίως στις βόρειες ορεινές περιοχές, χωρίς να εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 Μποφόρ στα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τις ελάχιστες τιμές να πέφτουν σταδιακά στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες ζώνες, ενώ στις ορεινές περιοχές το θερμόμετρο θα πέσει στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη αναμένεται η κάθοδος της ψυχρής αέριας μάζας. Θα επικρατήσουν νεφώσεις και βροχές, κυρίως κατά τόπους στο βόρειο τμήμα του νησιού, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και οι νοτιότερες περιοχές.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας την Πέμπτη στο νησί θα κυμανθούν 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου, με ελάχιστη θερμοκρασία τους 20 βαθμούς Κελσίου και στην ενδοχώρα κάτω από τους 15 βαθμούς. Οι άνεμοι από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν πιο ενισχυμένοι με την έντασή τους να φτάνει έως και τα 6 Μποφόρ. Στα πελάγη θα είναι πιο ενισχυμένοι, ενώ θα επικρατήσει κυματισμός στις βόρειες παράκτιες ζώνες. Στα νότια η ένταση των ανέμων θα φτάνει τα 7 Μποφόρ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα έχει φθινοπωρινά χαρακτηριστικά με διαστήματα καλοκαιρίας και νεφώσεις. Οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φθινοπωρινά επίπεδα.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει κατά τόπους τους 30 και στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί με ένταση στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις βραδινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News