Ο καιρός στην Κρήτη: Καλοκαίρι και σήμερα - Ηλιοφάνεια, ζέστη και σκόνη στην ατμόσφαιρα (βίντεο)

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Καλοκαίρι και σήμερα - Ηλιοφάνεια, ζέστη και σκόνη στην ατμόσφαιρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινές προβλέπεται να είναι οι συνθήκες και σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η Κυριακή με τις θερμοκρασίες να «χτυπούν» κόκκινο σε κάποιες περιοχές της χώρας, καθώς και της Κρήτης. Στις ίδιες και λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να κυλίσει και η Δευτέρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης.

Ειδικότερα, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Κρήτη και σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την Κυριακή, καθώς ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στα νοτιότερα τμήματα του νησιού μέχρι και τους 36 βαθμούς, ειδικότερα τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί έως 2 μποφόρ, ενώ σε κάποιες περιοχές θα υπάρξει άπνοια.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Υψηλές για την εποχή οι μέγιστες θερμοκρασίες, τοπικά αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Άνεμοι δυτικών γενικά διευθύνσεων έως 5 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 35, στην Ήπειρο από 10 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 12 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 34-36 ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και Ιόνιο από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34-36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News