Ο καιρός στην Κρήτη: Ηλιοφάνεια και ζέστη τη Δευτέρα

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Ηλιοφάνεια και ζέστη τη Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινός αναμένεται ο καιρός και την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων

Στο ίδιο καιρικό μοτίβο των τελευταίων ημερών παραμένει ο καιρός και την Δευτέρα στην Κρήτη, καθώς συνεχίζουν να κυριαρχούν οι υψηλές θερμοκρασίες στο νησί, με το θερμόμετρο σύμφωνα με τις προγνώσεις, να «σκαρφαλώνει»… ξανά στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί 4 έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα και πιο συγκεκριμένα από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.  

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Υψηλές για την εποχή οι μέγιστες θερμοκρασίες, τοπικά αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Άνεμοι δυτικών γενικά διευθύνσεων έως 5 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 35, στην Ήπειρο από 10 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 12 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 34-36 ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και Ιόνιο από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34-36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News