Βιάννος: Εκδηλώσεις μνήμης για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος, παρουσία της ΠτΔ

Κρήτη
Βιάννος: Εκδηλώσεις μνήμης για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος, παρουσία της ΠτΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης, για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου στην Ελλάδα, μετά από εκείνο των Καλαβρύτων, και ακολούθως, σε ειδική τελετή θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότης Βιάννου

Στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου στην Κρήτη θα παρευρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης, για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου στην Ελλάδα, μετά από εκείνο των Καλαβρύτων, και ακολούθως, σε ειδική τελετή θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότης Βιάννου.

Η κ. Σακελλαροπούλου έφτασε στο Ηράκλειο αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου την υποδέχθηκαν τοπικοί αυτοδιοικητικοί φορείς και πρώτος σταθμός της ήταν η Βικελαία Δημοτική βιβλιοθήκη στο κέντρου του Ηρακλείου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο κτίριο της βιβλιοθήκης, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ενώ στη ξενάγηση συμμετείχε και ο Διευθυντής της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δημήτρης Σάββας. https://6a87350c4be9b5af7d0660e90548c710.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Η κ. Σακελλαροπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συλλογές  και τη διαδικασιία  συντήρησης των παλαιτύπων και αρχετύπων που διαθέτει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αμέσως μετά η κ. Σακελλαροπούλου  επισκέφθηκε το  Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξη Καλοκαιρινό,  τον Διευθυντή του Ιστορικού Μουσείου Αγησίλαο Καλουτσάκη και την Επιμελήτρια της Λαογραφικής Συλλογής του Μουσείου Αγγελική Μπαλτατζή.

Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε γυναικείους παραγωγικούς συνεταιρισμούς στις Αρχάνες, περιηγήθηκε στον παραδοσιακό αυτόν οικισμό και συνομίλησε με κατοίκους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε επίσης τον πατέρα Ανδρέα Καλιοντζάκη, που μετέτρεψε το προαύλιο της εκκλησίας στις Αρχάνες σε εμβολιαστικό κέντρο, και τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του αυτή.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News