Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου (φωτογραφίες)

Κρήτη
Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου (φωτογραφίες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη εμφάνιση της στο Ηράκλειο, με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, έφτασε στο Ηράκλειο η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου την υποδέχθηκαν τοπικοί αυτοδιοικητικοί φορείς και πρώτος σταθμός της ήταν η Βικελαία Δημοτική βιβλιοθήκη στο κέντρου του Ηρακλείου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο κτίριο της βιβλιοθήκης, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ενώ στη ξενάγηση συμμετείχε και ο Διευθυντής της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δημήτρης Σάββας. 

Η κ. Σακελλαροπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συλλογές  και τη διαδικασιία  συντήρησης των παλαιτύπων και αρχετύπων που διαθέτει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αμέσως μετά η κ. Σακελλαροπούλου  επισκέφθηκε το  Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξη Καλοκαιρινό,  τον Διευθυντή του Ιστορικού Μουσείου Αγησίλαο Καλουτσάκη και την Επιμελήτρια της Λαογραφικής Συλλογής του Μουσείου Αγγελική Μπαλτατζή.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης της κ. Σακελλαροπούλου  στο Ηράκλειο, είναι ο πρότυπος παραδοσιακός  οικισμός των  Αρχανών , όπου  θα ξεναγηθεί στον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Αρχανών Γεύσεις» που παρασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα, ενώ αμέσως μετά η  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αρετούσα», η οποία ειδικεύεται στην υφαντική.

Με την ολοκλήρωσρη της επίσκεψής  στις Αρχάνες,  θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν της από το Δήμαρχο Ηρακλείου ενώ αύριο το πρωί θα παραστεί  στην  επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων και στην τελετή στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην περιοχή Σελί Αμιρών της Βιάννου. Ακολούθως, σε ειδική τελετή θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότης Βιάννου.

(Φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News