Παρέμβαση των εκπροσώπων των εργαζομένων – συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Παρέμβαση των εκπροσώπων των εργαζομένων – συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων – συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ πραγματοποιήσαν συνεδρίαση του ΔΣ τονίζοντας πως θα συνεχίσουν να αποτελούν την αγωνιστική φωνή όλων των εργαζομένων, των ασθενών και των λαϊκών οικογενειών

Πριν λίγες μέρες άλλη μία συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ στην οποία τονίστηκε το ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν την αγωνιστική φωνή όλων των εργαζομένων, των ασθενών και των λαϊκών οικογενειών

Μέσω της συγκεκριμένης αγωνιστικής συσπείρωσης των υγειονομικών (ΑΣΥ), γνωστοποιήθηκε ότι το ΔΣ του νοσοκομείου αποτελεί έναν κρατικό μηχανισμό που υλοποιεί την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της υγείας.

Όπως ανέφεραν και σε σχετική δήλωση τους «ως ΑΣΥ ότι η συμμετοχή μας και η εκλογή μας στο όργανο αυτό θα αποτελεί τη φωνή των μαχόμενων υγειονομικών, των ασθενών και των οικογενειών τους, θα έχει στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων, αποκαλύπτοντας τις αντιλαϊκές επιλογές υπουργείου και διοικήσεων»

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο έκανε λόγο για πολλά και διαφορετικά διοικητικά και τεχνικά θέματα της καθημερινότητας και της λειτουργίας του νοσοκομείου όπως:

1.Ανάθεση σε ανάδοχο για παραχώρηση 10 εργαζομένων στην καθαριότητα και 3 στη σίτιση, η παραχώρηση του ιματισμού του ΠΑΓΝΗ σε ιδιώτες (που αποφασίστηκε προ αναστολών), η παράταση της ανάθεσης της φύλαξης σε εργολάβο κ.α.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν πως λίγες μόλις μέρες μετά τις αναστολές, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ φέρνει στο ΔΣ του νοσοκομείου αίτημα έγκρισης πίστωσης 50.000€ για «πρόσληψη αναδόχου», που θα διαθέσει 10 καθαρίστριες και 3 λαντζέρηδες. Για άλλη μια φορά διαψεύστηκε η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, η οποία σε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων κατά τη διάρκεια παγκρήτιας παράστασης διαμαρτυρίας (την προηγούμενη εβδομάδα) αρνήθηκε την επαναφορά εργολάβων για την αναπλήρωση των συναδέλφων που θα παύονταν από τη δουλειά τους.

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι η επαναφορά εργολάβων στην καθαριότητα και τη σίτιση του νοσοκομείου αποτελεί εφαρμογή της πρόσφατης τροπολογίας της κυβέρνησης, με την οποία επεκτείνεται η «ανάθεση υπηρεσιών» (διοικητικών, τεχνικών, εργαστηριακών, καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης, ιματισμού, διακομιδές κλπ.) «σε τρίτους», δηλαδή στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, «με τη σύναψη συμβάσεων προμήθειας» για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τις αναστολές. Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται αύξηση των μετακινήσεων προσωπικού και προσλήψεων επικουρικών για το «μπάλωμα» των κενών.

Ήδη γίνονται φανερά τα προβλήματα που προκαλούνται στη λειτουργία των υποστελεχωμένων τμημάτων του νοσοκομείου μας από την αναστολή καθηκόντων 133 εργαζομένων εν μέσω του 4ου κύματος, ενώ παραμένουν κενές τουλάχιστον 600 θέσεις προσωπικού. Καταψηφίσαμε την εισήγηση της διοίκησης.

2.Έγκριση επιχειρησιακού σχεδίου Σώστρατος και Περσέας.

Επιπλέον οι εκπρόσωποι μας κατήγγειλαν την υποκρισία της διοίκησης που από τη μια υποτίθεται ότι σχεδιάζει την υγειονομική ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού κ.α. ενώ από την άλλη έχει κλειδώσει όλες τις πόρτες διαφυγής του κτιρίου του ΠΑΓΝΗ, καθιστώντας άκρως επικίνδυνη την όποια έκτακτη διαφυγή χρειαστεί. Απαιτήσαμε να ανοίξει η διοίκηση τις πόρτες αλλιώς έχει την πλήρη ευθύνη για ότι συμβεί. 

3.Απόδοση δικαιωμάτων από το ΠΑΓΝΗ στον ΕΛΚΕ του Πανεπιστήμιου Κρήτης για οφειλές του νοσοκομείου 86000 €.

Καταγγέλθηκε η απαράδεκτη νομοθεσία που υποχρεώνει το νοσοκομείο να πληρώνει σε διαφόρους δημόσιους οργανισμούς χρήματα όπως 1% για την 7η ΥΠΕ, 40% ΓΙΑ ΜΕΘ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΝΕΟΓΝΩΝ και ΠΑΙΔΩΝ, 10% ΕΛΚΕ, 10% ΟΛΟΗ.  Το οφειλόμενο ποσό που εμφανίζεται να χρεωστάει το νοσοκομείο από το 2016-2019 είναι 3.455.407 € Καταψηφίσαμε την εισήγηση

4.Ένταξη των εργαζομένων της τεχνικής υπηρεσίας στην ολοήμερη λειτουργία.

Αποτελεί ομολογία της διαχρονικής υποστελέχωσης και αυτής της υπηρεσίας, με δηλωμένες οργανικές θέσεις 90, ενώ υπηρετούν μόνο 40 μόνιμοι εργαζόμενοι, δηλ το 55% είναι κενές. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι εργαζόμενοι αυτοί να ζουν με εξαντλητικά προγράμματα, χάνοντας πολύτιμο ελεύθερο χρόνο, με όλες τις επιπτώσεις που θα χει αυτό και στη δική τους καθημερινότητα. Έτσι ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται να δουλέψει πέραν του τακτικού ωραρίου λόγω οικονομικών δυσκολιών (χρεών, σπουδών παιδιών, άνεργου μέλους της οικογένειας κ.ά.), αποτέλεσμα του διαχρονικού πετσοκόμματος των μισθών μας και των εισοδημάτων μας, η διοίκηση κυνικά υποστηρίζει ότι αυτό είναι επιλογή μας, παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά τους λόγους αυτής της επιλογής. Οι εκπρόσωποι μας ψήφισαν λευκό σ’ αυτή τη πρόταση, τονίζοντας την ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News