Καιρός: «Επέστρεψε» το καλοκαίρι, έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία - Τι ισχύει για την Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: «Επέστρεψε» το καλοκαίρι, έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία - Τι ισχύει για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών

Καλοκαίρι θυμίζουν οι θερμοκρασίες στην Κρήτη και την χώρα για το Σαββατοκύριακο, καθώς ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» μέχρι και τους 37 βαθμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 35-37 βαθμών Κελσίου αναμένονται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη όπου δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες για το Σάββατο 18/09 Κελσίου.

Πολύ υψηλός αναμένεται και ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αυτής τουλάχιστον το επόμενο διήμερο Σάββατο-Κυριακή (18/09-19/09).

Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου σήμερα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση οι άνεμοι θα ενισχυθούν κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, ενώ παράλληλα μια θερμή αέρια μάζα θα επισκεφθεί την Κρήτη το Σάββατο, εκτοξεύοντας τη θερμοκρασία στο νησί.

Εξίσου καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στις ανατολικές περιοχές θα φτάσουν έως και τα 5 μποφόρ.

Για τη Δευτέρα προβλέπεται σταδιακή εκτόνωση του κύματος καλοκαιρίας, με την ηλιοφάνεια να παραμένει και τους ανέμους να συνεχίζουν με δυτικές τάσεις, ενώ οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα διαμορφωθούν γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο σε όλο το νησί.

Από την ερχόμενη Τρίτη όμως, ακόμα πιο ορατή θα είναι η καλοκαιρινή εκτόνωση του καιρού, αφού η θερμή αέρια μάζα θα απομακρυνθεί από την Κρήτη και οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε φθινοπωρινές τιμές.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News