Ο καιρός στην Κρήτη: Εισβολή θερμής αέριας μάζας «εκτοξεύει» τον υδράργυρο στους 35 βαθμούς

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Εισβολή θερμής αέριας μάζας «εκτοξεύει» τον υδράργυρο στους 35 βαθμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιστρέφει» το καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη - Νοτιάδες και ζέστη την Κυριακή στο νησί - Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη και έπειτα

Ευνοϊκές προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες για την επιστροφή μας στις παραλίες το Σαββατοκύριακο, καθώς η άνοδος του υδραργύρου αν και φθινόπωρο θα θυμίζει κάτι από καλοκαίρι.

Πιο αναλυτικά σημαντική άνοδος θα σημειώσει η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου, σε κάποιες περιοχές του νησιού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, ενώ παράλληλα μια θερμή αέρια μάζα θα επισκεφθεί την Κρήτη το Σάββατο, εκτοξεύοντας τη θερμοκρασία ακόμα και στους 35 βαθμούς Κελσίου. 

Εξίσου καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στις ανατολικές περιοχές θα φτάσουν έως και τα 5 μποφόρ. 

Για τη Δευτέρα προβλέπεται σταδιακή εκτόνωση του κύματος καλοκαιρίας, με την ηλιοφάνεια να παραμένει και τους ανέμους να συνεχίζουν με δυτικές τάσεις, ενώ οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα διαμορφωθούν γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο σε όλο το νησί.

Από την ερχόμενη Τρίτη όμως, ακόμα πιο ορατή θα είναι η καλοκαιρινή εκτόνωση του καιρού, αφού η θερμή αέρια μάζα θα απομακρυνθεί από την Κρήτη και οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε φθινοπωρινές τιμές. 

Χανιά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News