Ηράκλειο: Έρχεται «λίφτινγκ» στα κηποθέατρα - Τί προβλέπει ο διαγωνισμός

Κρήτη
Ηράκλειο: Έρχεται «λίφτινγκ» στα κηποθέατρα - Τί προβλέπει ο διαγωνισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Ηρακλείου προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση εργολαβίας ύψους 278.000 ευρώ, με σκοπό τον εξωραϊσμό των κηποθέατρων “Ν. Καζαντζάκης” και “Μ. Χατζιδάκις”

Δύο πολύ πιο καλαίσθητα, πιο λειτουργικά, πιο φιλικά στον πολίτη και στους ΑμεΑ δημοτικά κηποθέατρα αναμένεται να έχουμε στο Ηράκλειο, κατά την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, καθώς δρομολογείται ένα εκτεταμένο «λίφτινγκ» σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους τόσο στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» όσο και στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Ήδη προκηρύχθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου ο σχετικός διαγωνισμός για την εργολαβία ύψους 278.000 ευρώ που προβλέπει μια μεγάλη γκάμα εργασιών συντήρησης και εξωραϊσμού των δύο δημοτικών κηποθεάτρων, που αποτελούν την “αιχμή του δόρατος” για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη μας, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, «ο Δήμος Ηρακλείου προκηρύσσει δημόσιο ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), για την ανάθεση του έργου «Εξωραϊσμός των κηποθεάτρων “Νίκος Καζαντζάκης” και “Μάνος Χατζιδάκις”», με εκτιμώμενη συνολική αξία 278.000 ευρώ (με ΦΠΑ 24%).

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 30ή/9/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 3 μ.μ. Ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 6η/10/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10 π.μ.».

Στις υποχρεώσεις του υπεργολάβου συμπεριλαμβάνονται οι εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και εξωραϊσμού στα δύο δημοτικά κηποθέατρα που φιλοξενούν μια ευρεία γκάμα εκδηλώσεων, συναυλιών κ.λπ. και αποτελούν διαχρονικά πόλο έλξης για χιλιάδες δημότες και επισκέπτες.

Τι εργασίες προβλέπεται να γίνουν

Τι ακριβώς προβλέπεται να γίνει, όμως, κατά την εργολαβία που θα ανατεθεί από τον Δήμο Ηρακλείου;

Όπως περιγράφεται στην τεχνική έκθεση που συνοδεύει την απόφαση προκήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού για τις 30 Σεπτεμβρίου, «οι εργασίες που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια της παρούσας μελέτης αφορούν σε συντηρήσεις και αποκαταστάσεις φθορών στα υφιστάμενα κτίσματα και υποδομές, κυρίως του κηποθέατρου “Νίκος Καζαντζάκης” και μερικώς του κηποθέατρου “Μάνος Χατζιδάκις”. Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν εργασίες καθαιρέσεων, αποξηλώσεων, αποκαταστάσεων και μονώσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υγρασίες στις εσωτερικές, εξωτερικές τοιχοποιίες και δώματα των κτισμάτων του κηποθέατρου “Νίκος Καζαντζάκης”, αντικατάσταση των σιδερένιων εξωτερικών κουφωμάτων, τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων στους χώρους των αποδυτηρίων-καμαρινιών και εργασίες εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών σε όλους τους χώρους του κηποθέατρου. Επιπλέον θα γίνουν εργασίες επενδύσεων και επιστρώσεων στους χώρους υγιεινής, αντικατάσταση όλων των ειδών υγιεινής, ενώ για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ θα τοποθετηθεί προκατασκευασμένος οικίσκος υγιεινής ανατολικά του χώρου του κηποθέατρου “Νίκος Καζαντζάκης”, ο οποίος θα συνδεθεί στο υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης. Τέλος θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο, όπως η κατασκευή χωμάτινου δαπέδου από κουρασάνι στον βορειοανατολικό διάδρομο του κηποθέατρου, προκειμένου να δημιουργηθεί προσβάσιμη διαδρομή για ΑμεΑ - και γενικά εμποδιζόμενα άτομα - προς τον χώρο της σκηνής, και επιστρώσεις με χονδρόπλακες ορθογωνισμένες στους εξωτερικούς διαδρόμους που οδηγούν στα αποδυτήρια-καμαρίνια του κηποθέατρου και στον χώρο τοποθέτησης του οικίσκου υγιεινής για ΑμεΑ, ώστε η προσπέλαση στον οικίσκο να είναι ισόπεδη. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την αντικατάσταση των ξύλινων δαπέδων από κόντρα πλακέ τόσο στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”, όσο και στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις”. Επιπλέον η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει την αποκατάσταση των τμημάτων της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης των υφισταμένων κτηρίων, η οποία αναπόφευκτα θα αποξηλωθεί λόγω των οικοδομικών εργασιών. Περιλαμβάνεται επίσης η αντικατάσταση των προβολέων, οι οποίοι είναι αναρτημένοι πάνω στα τείχη, με προβολείς LED, για τον γενικό φωτισμό στον χώρο των θεατών, η αντικατάσταση του πίλαρ που φέρει τον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα και του πίλαρ ηλεκτροδότησης για τις ανάγκες της σκηνής».

Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του έργου προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου, ανέρχεται σε 278.000 ευρώ και αναλύεται ως εξής:

  • Εργασίες: 162.758,92 ευρώ,
  • Όφελος συγγραφής υποχρεώσεων (Ε.Ο. και Ε.Ε.): 29.656,61 ευρώ,
  • Απρόβλεπτα: 28.808,33 ευρώ,
  • Προβλεπόμενη αναθεώρηση: 969,69 ευρώ,
  • Απολογιστικές εργασίες (κόστος υποδοχής των ΑΕΚΚ από εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης): 2.000 ευρώ και
  • ΦΠΑ (24%): 53.806,45 ευρώ.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News