Ρέθυμνο: Άμεση αντίδραση των αρμόδιων αρχών για τον πλημμυροπαθή του Σταυρωμένου (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Άμεση αντίδραση των αρμόδιων αρχών για τον πλημμυροπαθή του Σταυρωμένου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τεχνικές υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας ζητούν από την υπηρεσία Περιβάλλοντος του Ηρακλείου να βρεθεί η «χρυσή τομή» για μία έστω και κατ’ εξαίρεση παρέμβαση καθαρισμού στο σημείο

Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Ρεθύμνου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία τον Νοέμβριο του 2020 σε τμήμα του Αρκαδιώτη ποταμού που εκβάλει στο ύψος του Σταυρωμένου.

Σε αυτήν την περιοχή, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού κινδυνέυουν να βυθιστούν στα λασπόνερα σπίτια και επιχειρήσεις κατοίκων.

Μάλιστα, την άμεση αντίδραση και της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαίρης Λιονή, προκάλεσε η κατάθεση στην ΚΡΗΤΗ TV, ενός από τους ελάχιστους κατοίκους της περιοχής, του Άγγελου Γαλαγκουράκη, ο οποίος το 2020 κινδύνεψε να πνιγεί μαζί με την γυναίκα του και με το μόλις τότε 2 μηνών παιδί τους από τα ορμητικά νερά του ποταμού κατά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Όπως επισημαίνει η κ. Λιονή η εν λόγω περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως υδροβιότοπος, με συνέπεια να απαγορεύεται κάθε εργασία καθαρισμού, ακόμα και με τα χέρια.

Με βάση τις αυτοψίες των ειδικών το συγκεκριμένο σημείο, πέρα από τον πυκνό καλαμιώνα, το ποτάμι δεν έχει φερτά υλικά, τα οποία θα έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Ωστόσο, οι τεχνικές υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας ζητούν από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Ηρακλείου να βρεθεί η «χρυσή τομή» για μία έστω και κατ’ εξαίρεση παρέμβαση καθαρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνικές υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας εκτός από τις εργασίες καθαρισμού σε ποτάμια και ρέματα του Ρεθύμνου, προχωρούν και στην μελέτη για την οριοθέτηση των ποταμών και των ρεμάτων, ώστε να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα τα απαραίτητα έργα διευθέτησης.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News