Ηράκλειο: Ο συμφοιτητής μου ο Τάχα (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ο συμφοιτητής μου ο Τάχα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφτασε στην Κρήτη το 2017 ως πρόσφυγας από το Πακιστάν και μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να μάθει ελληνικά, να δώσει πανελλαδικές και να εισαχθεί στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου

Ο νεαρός Τάχα από το Πακιστάν, είναι ένας από τους χιλιάδες των προσφύγων που έφτασαν το 2017 στην Ελλάδα. Η δική του Οδύσσεια τελείωσε στην Κρήτη, όπου μαζί με άλλα προσφυγόπουλα άρχισε μια καινούρια ζωή. Αρχικά βρήκε στέγη και την απαραίτητη φροντίδα στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων προσφύγων στα Ανώγεια.

Κατάφερε τέσσερα χρόνια μετά να πετύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθεί στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΛΜΕΠΑ  στο Ηράκλειο. Όνειρο του δεν ήταν η ηλεκτρολογία, ωστόσο για εκείνον αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Κρήτη.

Με νεανική ορμή, πάθος για ζωή και αγάπη για την Κρήτη ο νεαρός Τάχα είναι έτοιμος για τις σπουδές του στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο, τις οποίες θα συνδυάσει με μια δουλειά για βιοποριστικούς λόγους. Ο ίδιος εύχεται να βρίσκει χρόνο για το χόμπι του, τη φωτογραφία και να συνεχίσει να ανακαλύπτει τις ομορφιές την Κρήτης.

Ο Τάχα επωφελήθηκε του προγράμματος Εστία, για Αιτούντες Διεθνή Προστασία που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και την χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News