Κρήτη: Σε απόγνωση οι φοιτητές για την εύρεση κατοικίας

Κρήτη
Κρήτη: Σε απόγνωση οι φοιτητές για την εύρεση κατοικίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση στην αγορά ακινήτων της Κρήτης, όπως περιγράφουν οι οικογένειες των φοιτητών, είναι άθλια και συνοψίζεται στα υψηλά μισθώματα, την έλλειψη αξιοπρεπών διαμερισμάτων, αλλά και την χαμηλή προσφορά

Πολλά είναι τα παράπονα από οικογένειες φοιτητών που αυτή την περίοδο ψάχνουν σπίτι για το φοιτητικό τους νοικοκυριό στην Κρήτη.

Μάλιστα, στα social media πολλοί υπογραμμίζουν, στηλιτεύοντας αυτή την εμπειρία, το πόσο ανεβασμένο είναι το κόστος του ενοικίου αλλά και γενικά σχολιάζουν για την ποιότητα των σπιτιών που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητούν.

Σχεδόν σε όλες τις κρητικές πόλεις υπάρχουν σπίτια σε άθλια κατάσταση, υπόγεια και ισόγεια, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν εξωφρενικά ενοίκια. Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί που, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες της εποχής, ζητούν νορμάλ ποσά σε σχετικά καλά σπίτια.

Διαβάστε ακόμη: Φοιτητική κατοικία στην Κρήτη: Οι ευκαιρίες για ενοίκιο – Ποιες είναι οι «απαγορευμένες» ζώνες

Η επανάκαμψη των φοιτητών έφερε και πάλι στην Κρήτη ένα μεγάλο κύμα ζήτησης σπιτιών και μάλιστα για όλα τα βαλάντια. Πάντως στο νησί, παρά τη ζήτηση, η προσφορά είναι μικρότερη, γεγονός που αυξάνει το μίσθωμα.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις των ενδιαφερομένων, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις σε σχέση με αυτό που προσφέρουν.

Φέτος οι φοιτητές από πολύ νωρίς άρχισαν να ψάχνουν σπίτια, μιας και όπως όλα δείχνουν, εκτός απροόπτου, τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν κανονικά.

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News