Όταν ο Στέλιος Καζαντζίδης ήρθε στο Ηράκλειο

Κρήτη
Όταν ο Στέλιος Καζαντζίδης ήρθε στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στέλιος Καζαντζίδης το 1999 είχε επισκεφθεί την Κρήτη και είχε μιλήσει στο φακό της ΚΡΗΤΗ TV

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2001 η πιο αναγνωρίσιμη φωνή της Ελλάδας - κάποιοι λένε και η σημαντικότερη που έχει περάσει ως τώρα - σίγησε για πάντα.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης, που ύμνησε και υμνήθηκε από τον λαό, που τραγούδησε την προσφυγιά και εξύψωσε την ομογένεια, έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο. Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον πρόωρο θάνατό του.

Ο Καζαντζίδης «αγαπούσε την Κρήτη», έλεγε κάποτε ο Ηρακλειώτης επιστήθιος φίλος του Μανόλης Βουτσαλάς. Όμως και η Κρήτη απέδειξε ότι αγαπούσε τον Καζαντζίδη.

Ιδρύθηκε Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη και ονοματοδοτήθηκε ο δρόμος που χωρίζει τον Κατσαμπά από την Αλικαρνασσό, τις γειτονιές με τους πιο πολλούς πρόσφυγες.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 ο Στέλιος Καζαντζίδης, δύο χρόνια πριν τον θάνατό του είχε βρεθεί στο Ηράκλειο, φιλοξενούμενος του στενού του φίλου Μανόλη Βουτσαλά  για να αγοράσει ένα σκάφος.

 Στον Κούλε έγινε το αδιαχώρητο όταν εμφανίστηκε.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε τότε μιλήσει, στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV, για την αποφαση του πριν τα 35 του χρόνια να σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις, κάτι που όμως όσοι τον αγάπησαν, όσοι ήταν κοντά του και τον θυμούνται, κατάφερνε να γιατρέψει ως έλλειψη, όταν με μικρές παρέες, σαν άκουγε το μπουζούκι, η φωνή έβγαινε σαν την ανάσα.

20 χρόνια από το θάνατό του, ένας ακόμη μεγάλος του ελληνικού πενταγράμμου παραμένει εδώ...

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News