Φόδελε: Προφυλακιστέοι οι 5 Κρητικοί για την υπόθεση των ναρκωτικών 

Κρήτη
Φόδελε: Προφυλακιστέοι οι 5 Κρητικοί για την υπόθεση των ναρκωτικών 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακιστέοι οι 5 Κρητικοί, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις αλλοδαποί

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν από λίγη ώρα οι 5 από τους συνολικά 8 άνδρες, οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, που αποκαλύφθηκε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Φόδελε Ηρακλείου. 

Συγκεκριμένα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι 5 Κρητικοί, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας. Πρόκειται για τον 49χρονο άνδρα που παραδόθηκε νωρίτερα σήμερα, τον 26χρονο γιο του και τρεις ακόμη νεαρούς συγγενείς τους, ηλικίας 24, 26 και 29 ετών.

Στον αντίποδα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 3 αλλοδαποί (συριακής κι αιγυπτιακής εθνικότητας) που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους, κ.κ. Ελευθέριο Κάρτσωνα και Γεώργιο Στειακάκη. 

Στον 32χρονο Σύριο, στην κατοχή του οποίου φέρεται να εντοπίστηκε κοκαΐνη βάρους περίπου 10 γραμμαρίων επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Στον 38χρονο συμπατριώτη του και τον 35χρονο Αιγύπτιο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζονται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος γιος του 49χρονου ανέλαβε την ευθύνη για την κοκαΐνη, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 29χρονος συγγενής του ανέλαβε ενώπιον της ανακρίτριας την ευθύνη για το χασίς.

«Δεν εκπλαγήκαμε από την ποινική μεταχείριση των εντολέων μας η οποία ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη λόγω των συνθηκών στο παρόν δικονομικό στάδιο. Όμως γρήγορα το πουλόβερ δεν θα αργήσει να ξηλωθεί... Είναι, ωστόσο, λυπηρό κοντά στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά», δήλωσαν στο neakriti.gr οι συνήγοροι υπεράσπισης του 49χρονου, του 26χρονου γιου του και του συνομήλικου συγγενή τους, κ.κ. Ζερβός, Κοκοσάλης, Κομισόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News