Άρης Μαρκάκης: Στον Αγιασμό του δημοτικού σχολείου των Αρκιών

Κρήτη
Άρης Μαρκάκης: Στον Αγιασμό του δημοτικού σχολείου των Αρκιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O διευθυντής του εκπαιδευτηρίου Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος”, βρέθηκε στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου των Αρκιών

Προκειμένου να δώσει το παρών κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκε στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου των Αρκιών, ο διευθυντής του εκπαιδευτηρίου Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος», κύριος Άρης Μαρκάκης στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το εν λόγω σχολείο, που μέχρι πρότινος είχε μόνο έναν μαθητή, ο οποίος φέτος θα φοιτήσει στο γυμνάσιο της Πάτμου, κινδύνεψε να κλείσει αλλά μετά από αγώνα, προσπάθεια και κυρίως την αγάπη της κυρίας Μαρίας Τσιαλέρα, δασκάλας του σχολείου παρέμεινε ανοικτό κι έτσι τη χρονιά αυτή ξεκινάει με δύο μαθητές.

Η παρουσία του κυρίου Μαρκάκη στον αγιασμό του σχολείου χρήζει ιδιαίτερης σημασίας τόσο για τους κατοίκους του νησιού, όσο και για το ίδιο το σχολείο καθώς δείχνει τη συμπαράσταση και την υποστήριξη όχι μόνο του ίδιου, αλλά και του εκπαιδευτηρίου του, προκειμένου να πάρει το νησί ξανά ζωή και να μην κλείσει το σχολείο. Για τον λόγο αυτό, η μοναδική μαθήτρια του νησιού «υιοθετήθηκε» απ’ το εκπαιδευτήριο το οποίο προσέφερε έναν διαδραστικό πίνακα, έναν προτζέκτορα καθώς επίσης και σχολικό υλικό.

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα νησί το οποίο αποτελείται από 35 μόλις κατοίκους, αριθμός ο οποίος μειώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Είναι σημαντικό, σε περιπτώσεις όπως του νησιού των Αρκιών να μπορεί κανείς να δείχνει αλληλεγγύη έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να παίρνουν δύναμη και να νιώθουν την ασφάλεια πως ανά πάσα ώρα υπάρχουν κάποιοι που θα τους στηρίξουν στην ουσία και με ανιδιοτελείς πράξεις αγάπης και προσφοράς. Στην προκειμένη περίπτωση, όσον αφορά το σχολείο και την προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε να παραμένει ανοιχτό και να προωθηθεί το αγαθό της γνώσης στους μαθητές του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News