Κρήτη

Κρήτη: Ευχές για την νέα σχολική χρονιά

Οι ευχές φορέων και πολίτικών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα και αρκετοί φορείς και πολίτικοί θέλησαν να ευχηθούν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Η δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες, καλή και δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι αντοχή και δύναμη για να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο τους.

Η υγειονομική κρίση που επέφερε η πανδημία, δυσκόλεψε κάθε τομέα της ζωής, κάθε κοινωνικό χώρο, και βέβαια την εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτή την σχολική χρονιά, προκειμένου να ξεπεραστεί η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, απαιτείται η υπεύθυνη τήρηση των μέτρων προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί, και στους χώρους της Εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Ηρακλείου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, θα σταθούν και εφέτος δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στην μαθητική κοινότητα, για μια άρτια σχολική χρονιά, αντιμετωπίζοντας μαζί τους τις επιπτώσεις της δυσμενούς συγκυρίας. Καλή σχολική χρονιά».

Ευχές για την νέα σχολική χρονιά από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης

«Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα, και τα παιδιά μας βρίσκονται στην αφετηρία μιας νέας, δημιουργικής πορείας στον κόσμο των γνώσεων, με την καθοδήγηση και τη συμπαράσταση των Εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων τους.

Η φετινή εκπαιδευτική διαδικασία χαρακτηρίζεται από τις γνωστές δυσκολίες και τα  αναπόφευκτα μέτρα ασφαλείας που μας επιβάλλει η πανδημία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νέα σχολική χρονιά θα διεξαχθεί απρόσκοπτα και δια ζώσης, ώστε να δικαιώσει τις προσδοκίες μας και να αποδώσει τα αναμενόμενα ωφελήματα.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης εύχεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, Υγεία, Πρόοδο, και πλήρη αξιοποίηση των αγαθών της μόρφωσης».

Μήνυμα του Σωκράτη Βαρδάκη για τη νέα σχολική χρονιά       

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει!

Εύχομαι σε όλες  τις μαθήτριες και τους μαθητές  καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. 

Η αντάμωση, μετά από καιρό, στο χώρο του σχολείου, είναι από μόνη της, ένα χαρούμενο γεγονός. Ακόμα και αν γίνεται κάτω από δύσκολες, ομολογουμένως, συνθήκες, που απαιτούν υπομονή, συνεργασία και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.    

Ευχόμαστε στους εκπαιδευτικούς και γονείς καλή δύναμη και μία παραγωγική συνεργασία, παρά τις επιπρόσθετες, λόγω των περιστάσεων, δυσκολίες.»

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Προβληματισμός και ανησυχία στο πρώτο κουδούνι

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με σημαντικά προβλήματα και έντονα συναισθήματα ανησυχίας στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Τα πολλά κενά σε δασκάλους και καθηγητές, τα μαθήματα σε υπεράριθμες τάξεις των 25 και 30 μαθητών, καθώς και η επιπόλαιη αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων της πανδημίας με αμφισβητούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα από την Κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, αλλά εντείνουν το αίσθημα της ανασφάλειας. Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους και μαζί με τις ευχές μας για υγεία και δύναμη, υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής.».

Η ανακοίνωση από τους Ενεργούς Πολίτες Ηρακλείου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Άρθρον 22. Όλοι χωρίς εξαίρεση έχουν χρέος να γνωρίζουν γράμματα˙ η πατρίδα πρέπει να ιδρύσει σχολεία σε όλα τα χωριά για τα αρσενικά και τα θηλυκά παιδιά. Από τα γράμματα γεννιέται η προκοπή, με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη. Να εξηγούνται οι παλαιοί ιστορικοί συγγραφείς….

(«Τα δίκαια του Ανθρώπου» Ρήγας Βελεστινλής)

Διακόσια και πλέον χρόνια μετά το πνεύμα του μεγάλου οραματιστή αγωνιστή είναι ζητούμενο για την πολιτεία μας.

Στην αυγή της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες θα βρεθούν ξανά σε ένα σχολικό περιβάλλον για τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας του οποίου γεννιούνται πολλά ερωτηματικά.

Οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις του υπουργείου για τα μέτρα υγειονομικής  προστασίας που θα εφαρμοστούν εγείρουν ζητήματα σχετικά με τη διασπορά του ιού.

Είναι κοινά παραδεκτό πως οι συνθήκες εκπαίδευσης στη διάρκεια της πανδημίας δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα στην εκπαιδευτική διαδικασία ενώ είναι σαφές πως εργαλειοποιήθηκε η υγειονομική κρίση για να παρθούν μέτρα που οδηγούν σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται.

Οι «Ενεργοί Πολίτες» με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς καλούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούν για την κατάκτηση της γνώσης που είναι μοναδικό εφόδιο για  μια κοινωνία δίκαιων και ελεύθερων πολιτών.

Μια κοινωνία που θα αναγνωρίζει τις ικανότητες και θα δίνει τις ίδιες δυνατότητες μετοχής στην εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις. Καλή σχολική χρονιά».

Ν. Ηγουμενίδης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: Δεν επιτρέπεται σήμερα να αφεθούν τα σχολεία να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης της νόσου

«Εύχομαι από καρδιάς σήμερα μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους: Στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, σε όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία και φυσικά στους γονείς.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η νέα σχολική χρονιά ανοίγει και πάλι με δύσκολους όρους. Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση παραμένει με σταυρωμένα τα χέρια και αμετανόητη στις επιλογές της αρνούμενη τα αυτονόητα:  Όπως, εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για αραίωση στις τάξεις όταν σήμερα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα  ¾ των μαθητών πανελλαδικά φοιτούν σε αίθουσες από 18 έως 30 παιδιά. Όπως, άμεσα επανεξέταση της πρόβλεψης για πάνω από 50% κρούσματα προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα. Χρειάζεται επιτακτικά μια άλλη κατεύθυνση. Δεν επιτρέπεται σήμερα να αφεθούν τα σχολεία να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης της νόσου. Αντί για διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα, η  Κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει αποτελεσματικά τα σχολεία και να εγκαταλείψει την πυξίδα του «πηγαίνοντας και κάνοντας.

Σε μια ακόμη ιδιαίτερη σχολική χρονιά, με ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου μια καλή σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και πρόοδο».

Τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο 3.7.5.» εύχονται Καλή και Δημιουργική Χρονιά

Μέλη της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο 3.7.5.» επισκέφτηκαν σχολικές μονάδες του Δήμου μας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στην πατρίδα μας, γίνεται κάτω από ιδιαίτερα πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Χιλιάδες μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην εκπαίδευση επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης.

Διπλή αποστολή αποτελεί, αφενός η προσπάθεια για την απόκτηση γνώσης, αφετέρου δε η διασφάλισης της δια ζώσης λειτουργίας με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που απαιτούνται.

Είμαστε σίγουροι ότι τόσο οι μαθητές και μαθήτριές  μας, όσο και οι εκπαιδευτικοί για άλλη μια φορά, θα αποτελέσουν παράδειγμα για όλους.

Τους ευχόμαστε από καρδιάς, Καλή και Δημιουργική Χρονιά με Υγεία και Δύναμη.

Δέσμευσή μας αποτελεί, ότι για άλλη μια χρονιά θα βρισκόμαστε στα πλευρό τους για την διεκδίκηση και λύση  των αιτημάτων τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου εύχεται Καλή Σχολική χρονιά

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα! Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά, το σχολείο θα γεμίσει με παιδικά χαμόγελα!

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές του Δήμου μας με όνειρα, με φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Εύχομαι, ακόμη, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, θα ήθελα να συγχαρώ όσες και όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας και με πρωτόγνωρες συνθήκες, μέσα από μεθοδική δουλειά και μελέτη, κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ για τη σημαντική τους προσπάθεια και όσους υποψήφιους δεν πέτυχαν τη φετινή χρονιά. Τους εύχομαι με δύναμη και πείσμα να διεκδικήσουν εκ νέου τους στόχους τους και να τους κατακτήσουν.

Είναι γεγονός ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με σοβαρότατα προβλήματα, εξαιτίας της πανδημίας που έχει πλήξει τον Πλανήτη. Ελπίζουμε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να κυλήσει ομαλά η φετινή εκπαιδευτική χρονιά χωρίς έξαρση του ιού, αφήνοντας οριστικά πίσω την τηλεκπαίδευση, που σίγουρα αποτέλεσε πολύτιμο βοηθό αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν και δεν είναι ικανή να προσφέρει τη μαγεία της δια ζώσης διδασκαλίας.

Μένοντας προσηλωμένοι στους στόχους σας, με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα μπορείτε να πετύχετε ό,τι ονειρευτείτε. Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί, γονείς και δάσκαλοι, για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο κι ένα ώριμο αύριο. Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές του Σχολείου μας ας είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας! Εμείς, ως Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, διαβεβαιώ πως θα είμαστε δίπλα σας διεκδικώντας και αξιοποιώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση και κάθε πρόσφορο μέσο, για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας. Καλή, εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία».

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια