Εμπορικά καταστήματα – σούπερ μάρκετ: Αλλαγές στον μέγιστο αριθμό πελατών

Κρήτη
Εμπορικά καταστήματα – σούπερ μάρκετ: Αλλαγές στον μέγιστο αριθμό πελατών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι προβλέπεται στη νέα υπουργική απόφαση

Αλλαγές στον μέγιστο αριθμό πελατών έρχονται από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση.

Ως τώρα, στα εμπορικά καταστήματα και στα καταστήματα τροφίμων ο μέγιστος αριθμός πελατών που επιτρεπόταν να βρίσκονταν ταυτόχρονα σε ένα κατάστημα οριζόταν από τον κανόνα 1 άτομο ανά 16 τ.μ., πλέον θα καθορίζεται από τον κανόνα 1 άτομο ανά 9 τ.μ.

Επίσης, στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε κάθε περίπτωση σε έναν (1) πελάτη ανά 5 τ.μ..

Το ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό Covid-19, που θα ισχύουν από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.

  • Λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” (shops in a shop), τηρουμένης της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 9 τ.μ.. Στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε κάθε περίπτωση σε έναν (1) πελάτη ανά 5 τ.μ..
  • Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως έξι (6) πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ..
  • Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00, με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων που προβλέπουν ευρύτερο ωράριο λειτουργίας και εκδίδονται ή έχουν εκδοθεί ,δυνάμει της παρ.2του άρθρου 23 του ν. 2224/1994 (Α’ 112).
  • Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της Χώρας.
  • Υποχρεωτική ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μεγίστου αριθμού εξυπηρετούμενων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News