Χανιά: Ετοιμα τα σχολεία για το πρώτο κουδούνι

Κρήτη
Χανιά: Ετοιμα τα σχολεία για το πρώτο κουδούνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαίρεση αποτελεί το σχολικό συγκρότημα της Αμπεριάς, στο οποίο οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν, τον Δεκέμβριο του 2022

Πυρετώδεις ήταν οι εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού των σχολικών μονάδων στα Χανιά, ώστε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, με το πρώτο κουδούνι να έχουν διεκπεραιωθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες.

Στόχος είναι μετά από δύο δύσκολες σχολικές χρονιές, οι μαθητές να προσέλθουν κατ’ αρχήν σε καθαρές σχολικές αίθουσες. Ο δήμος Χανίων έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία των προσλήψεων υπαλλήλων καθαριότητας για τις σχολικές μονάδες, ωστόσο επειδή το Υπουργείο δεν έχει ακόμη προχωρήσει στις έκτακτες προσλήψεις που απαιτούν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, υπέγραψε και δίμηνες συμβάσεις.

Την ίδια στιγμή, οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης πέντε σχολικών μονάδων των Χανίων ολοκληρώθηκαν και η φετινή σχολική χρονιά θα αποτελέσει την αρχή για να λειτουργήσουν σε νέες βάσεις. Οι  παρεμβάσεις αφορούσαν σε αντικατάσταση της στέγης και των κουφωμάτων, θερμομονώσεις και συντηρήσεις.

Το σχολικό συγκρότημα της Αμπεριάς είναι το μοναδικό, στο οποίο οι εργασίες δεν είχαν την αναμενόμενη πρόοδο. Όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News