Γαλατάς Χανίων: Συγκινητικές στιγμές στο τρισάγιο για τον Μίκη Θεοδωράκη

Κρήτη
Γαλατάς Χανίων: Συγκινητικές στιγμές στο τρισάγιο για τον Μίκη Θεοδωράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κοιμητήριο του Γαλατά αθρόα η προσέλευση του κόσμου καθημερινά

Εννέα ημέρες συμπληρώθηκαν την Παρασκευή από την ημέρα θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη και το απόγευμα του Σαββάτου, στο κοιμητήριο του Γαλατά, τα μέλη του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων του μεγάλου δημιουργού, τέλεσαν τρισάγιο στην μνήμη του.

Γύρω από το λιτό μνήμα του κορυφαίου δημιουργού, άνθρωποι που τον αγάπησαν και έχουν ταχθεί στην προσπάθεια αξιοποίησης μέρους του τεράστιου έργου του.

«Η ευθύνη ήταν όχι μόνο να υλοποιήσουμε την τελευταία του επιθυμία ,έτσι όπως την είχε διατυπώσει., αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία στην πόλη να αγκαλιάσει τη σορό του Μίκη με ένα τρόπο σεμνό και  ταυτόχρονα μεγαλοπρεπή όπως ήταν η προσωπικότητα του» τόνισε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Χανίων κ. Γιάννης Γιαννακάκης. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων «Μίκης Θεοδωράκης» κ. Γιώργος Αγοραστάκης, το μέλος του Συλλόγου κ. Ματθαίος Φραντζεσκάκης, ο πρώην νομάρχης Χανίων κ. Γιώργος Κατσανεβάκης.

Στο κοιμητήριο του Γαλατά η προσέλευση του κόσμου καθημερινά, αποτυπώνει το εύρος της προσωπικότητας του τελευταίου μεγάλου Έλληνα. Στόχος του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και της δημοτικής αρχής των Χανίων, είναι τους επόμενους μήνες να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν τη λειτουργία του πατρικού σπιτιού του μουσικοσυνθέτη στο Γαλατά ως ψηφιακό μουσείο.

Το οίκημα έχει αποκατασταθεί από το 2017 με χρηματοδότηση από το δήμο Χανίων και πλέον εκκρεμεί η εξασφάλιση πόρων για την αγορά του εξοπλισμού μέσω του οποίου θα γίνεται η προβολή και αναπαραγωγή των έργων του.

Θα είναι ένα από τα λίγα σε όλο τον κόσμο μουσεία, τα οποία είναι αφιερωμένα σε θρύλους της μουσικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News