Στα αζήτητα τα οινοστάφυλα - Γέμισαν οι δεξαμενές της Ένωσης Ηρακλείου (βίντεο)

Κρήτη
Στα αζήτητα τα οινοστάφυλα - Γέμισαν οι δεξαμενές της Ένωσης Ηρακλείου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαβαλάς: Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο -

Σε απόγνωση χιλιάδες αμπελουργοί της Κρήτης. Η ύστατη λύση της οινοποίησης της φετινής παραγωγής μπλοκάρει, καθώς το Οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου στην Παλιανή κατεβάζει ρολά.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος φέτος και ζητώ συγνώμη από τον κόσμο. Αλλά έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας και η οργάνωση και οι εργαζόμενοι. Πλέον δεν μπορούμε να απορροφήσουμε άλλα σταφύλια. Η παραγωγή φέτος είναι στο έλεος του Θεού. θα δείτε εδώ στους χώρους του οινοποιείου, τα σταφύλια κάτω. Θα τα πληρώσουμε στους παραγωγούς αλλά δεν θα έχουμε που να τα βάλουμε», τονίζει, εμφανώς δυσαρεστημένος από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Γαβαλάς, πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου».

Οι δεξαμενές της Ένωσης, γέμισαν την ώρα που οι αμπελώνες παραμένουν ατρύγητοι, καθώς οι παραγωγοί δεν είχαν κανένα κίνητρο για σταφιδοποίηση και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι, χάνοντας τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς, με το δεδομένο ότι δεν έχουν που να διαθέσουν το προϊόν τους.

Με πικρία και απογοήτευση μίλησε στο φακό της ΚΡΗΤΗ TV, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, ο οποίος όπως εξηγεί, μπροστά στην απελπισία των αγροτών θα στοιβάξει σταφύλια ακόμη και στα γύρω χωράφια, για να πάρουν χρήματα οι παραγωγοί που έχουν αφήσει τόνους άκοπων σταφυλιών στα αμπέλια.

Η Ένωση Ηρακλείου εξάντλησε κάθε δυνατότητα στις δεξαμενές τις και ανακοίνωσε ότι το οινοποιείο καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κωφεύει στις εκκλήσεις  για απόσταξη κρίσης για να μετριαστεί το μέγεθος της φετινής καταστροφής.

Ο κ. Γαβαλάς ζητά άμεση λύση με απόσταξη κρίσης για να γλιτώσουν οι παραγωγοί από την ολοκληρωτική καταστροφή, όμως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρνείται ακόμη και να επικοινωνήσει με τους αγροτοσυνδικαλιστες της Κρήτης.

https://www.youtube.com/watch?v=_xWkn2kR1Tw?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News