Ο καιρός στην Κρήτη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταδιακή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα μας

Πάνω από τους 30 βαθμούς θα κυμανθεί η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ενώ καλός αναμένεται ο καιρός με κατά τόπους μικρής διάρκειας φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, βαθμιαία όμως στα δυτικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 30, στην Ήπειρο από 11 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 28, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Κρήτη το Σάββατο

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Κρήτη το Σάββατο, με την θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές να σημειώνει άνοδο. Πιο συγκεκριμένα θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές της ανατολικής Κρήτης, καθώς και στα νότια τμήματα του νησιού, η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 29 βαθμούς το Σάββατο, ενώ την Κυριακή και τους 31. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 3 έως 5 Μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο καταιγίδες, ενώ από τη νύχτα αναμένεται βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News