Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Στο αρχείο η υπόθεση - Κόλαφος η σύζυγός του

Κρήτη
Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Στο αρχείο η υπόθεση - Κόλαφος η σύζυγός του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από οκτώ μήνες η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, μπαίνει στο αρχείο

Στο αρχείο βάζει ο εισαγγελέας Χαλκίδας την υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, ωστόσο δεν αποκλείεται η οικογένεια του αείμνηστου βουλευτή να προσφύγει κατά της εισαγγελικής διάταξης.

Μάλιστα οργισμένη ήταν η αντίδραση της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη που μέσα από σκληρή ανακοίνωση χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή προσβολή για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς.

Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν οι δύο ψαράδες που κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη έδωσαν εξηγήσεις στις αρχές και παρουσίασαν τα άλλοθι που αποδεικνύουν σύμφωνα με την δικαιοσύνη ότι δεν βρισκόταν στο σημείο του θανάτου.

Η σύζυγός του Μίνα Βαλυράκη με δήλωσή της, χαρακτηρίζει προσβολή για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Η εισαγγελία Χαλκίδας αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν 12 διαφορετική λόγοι για τους οποίους ο θάνατος του 78χρονου πολιτικού δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι δύο ψαράδες που κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, έδωσαν εξηγήσεις στις Αρχές και παρουσίασαν τα άλλοθι, κατά τα οποία δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου.

Οργισμένη αντίδραση από τη Μίνα Βαλυράκη

Μετά την απόφαση να αρχειοθετηθεί η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, η σύζυγός του, Μίνα Βαλυράκη, προχώρησε σε δήλωση, αντιδρώντας στην απόφαση.

Στο αρχείο η υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη: H δήλωση της συζύγου του

«Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό.

»Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθιά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του αγωνιστή της δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος για την Ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς.

»Ωστόσο η υπόθεση δεν κλείνει με την πράξη αυτή. Αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ο εισαγγελέας εφετών στον οποίο θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News