Ο καιρός στην Κρήτη: Επιστρέφει το καλοκαίρι στο νησί

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Επιστρέφει το καλοκαίρι στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, σύμφωνα με τις προγνώσεις

Καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο, στην Κρήτη, με την θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές να παρουσιάζει σημαντική άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις.

Τις θερμές ώρες της ημέρας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 30, στην Ήπειρο από 11 έως 30, στη Θεσσαλία από 10 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 28, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ.

Στην Κρήτη

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Κρήτη το Σάββατο, με την θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές να σημειώνει άνοδο. Πιο συγκεκριμένα θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές της ανατολικής Κρήτης, καθώς και στα νότια τμήματα του νησιού, η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 29 βαθμούς το Σάββατο, ενώ την Κυριακή και τους 31. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News