Καιρός: Παραμένει και σήμερα το φθινόπωρο στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Παραμένει και σήμερα το φθινόπωρο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από Σαββατοκύριακο ξανά καλοκαίρι, στη μεγαλόνησο, σύμφωνα με τις προγνώσεις

Φθινοπωρινός θα είναι και σήμερα Παρασκευή ο καιρός στην Κρήτη, καθώς το αίτιο που έχει δημιουργήσει το σκηνικό με τις βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες, παραμένει πάνω από την ηπειρωτική χώρα, όμως, μετακινείται ανατολικά και εξασθενεί.

Συγκεκριμένα, η «ψυχρή λίμνη» που έδωσε τα έντονα φαινόμενα, τις βροχές, τις καταιγίδες και τις κατά τόπους ισχυρές χαλαζοπτώσεις τις προηγούμενες τρεις ημέρες, σήμερα μετακινείται ανατολικά – βορειοανατολικά και εξασθενεί.

Έτσι, έντονα φαινόμενα, φαίνεται ότι στη διάρκεια της ημέρας θα έχουν, η ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, ενώ λίγο καλύτερος αναμένεται να είναι ο καιρός στα νότια και ειδικότερα στην Κρήτη.

Στο νησί θα επικρατήσουν νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και είναι δυνατόν να βρέξει πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στα ανατολικά τμήματά του, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα τα ορεινά.

Σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο ο καιρός θα είναι παροδικά νεφελώδης, αλλά χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα. Η θερμοκρασία αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί θα δείχνει πρόγευση φθινοπώρου, καθώς δε θα ξεπερνά τους 15 βαθμούς ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη βόρειο και νότιο Κρητικό, δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 Μποφόρ, από βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Από το Σαββατοκύριακο, φαίνεται το καλοκαίρι να επιστρέφει, καθώς οι λιακάδες θα κυριαρχήσουν σε όλη την Κρήτη, η θερμοκρασία θα ανέβει δύο με τρεις βαθμούς, τόσο στις ελάχιστες, όσο και στις μέγιστες τιμές, με αποτέλεσμα να πλησιάσει και πάλι, τουλάχιστον στα αστικά κέντρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές τους 30 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Αν και οι πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη θύμισαν φθινόπωρο, φαίνεται πως η επόμενη εβδομάδα θα είναι καλοκαιρινή για την Κρήτη.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News