Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα πάρουν δρόμοι της Κρήτης

Κρήτη
Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα πάρουν δρόμοι της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη τιμά τον "Μίκη της"

Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα δοθεί σε δρόμους της Κρήτης όπως έγινε γνωστό μέσα από ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα το όνομα του μεγάλου συνθέτη θα δοθεί σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου και προτείνεται να δοθεί και οδό της πόλης της Κισάμου.

Αναλυτικά σύμφωνα με το Δήμο Κισσάμου:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισσάμου, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  στις 07 Σεπτεμβρίου 2021, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη, ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής.

Με αυτό το ψήφισμα, που είναι το λιγότερο που μπορούμε να πράξουμε, αποχαιρετάμε τον Μίκη Θεοδωράκη, τον μουσικό γίγαντα, ο  οποίος έδωσε στον Ελληνικό λαό τη δυνατότητα να γνωρίσει την ποίηση των σημαντικότερων ποιητών της Ελληνικής Γραμματείας. Μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που ανέδειξε στο εξωτερικό τον ηρωισμό των Ελλήνων για την υπεράσπιση της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό και στη δικτατορία.

Η Κίσσαμος, τόπος καταγωγής των προγόνων του, συγκινημένη τον αποχαιρετά.

Οι μελωδίες του θα συνεχίσουν  να ζουν στις ψυχές όλων μας και με τα τραγούδια του θα μεγαλώνουν οι  επόμενες γενιές των Ελλήνων και του κόσμου.

«ΟυρανοΜίκη» μας, ο ήλιος της δικαιοσύνης σου θα λάμπει πάντοτε!

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή, αποφάσισε ομόφωνα:

    Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος, την βαθιά θλίψη του, την συμπαράσταση στο βαρύ πένθος τους και τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του.

  1. Ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να συμμετέχουν στο λαϊκό προσκύνημα στον Ι.Μ.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου και στην εξόδιο ακολουθία την Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου, ημέρα ταφής του.
  2. Να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση εις μνήμη του Μίκη θεοδωράκη.
  3. Να προταθεί στην Επιτροπή Ονοματοδοσίας, να δοθεί η ονομασία «Μίκη Θεοδωράκη» σε μία οδό της πόλης της Κισσάμου.
  4. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

Το όνομά του και σε δρόμο του Ηρακλείου

 Συγκεκριμένα: Σε συνεδρίασή του, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα, με ψήφισμά του, να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα.

-To Σώμα αποφάσισε να δοθεί το όνομα του μεγάλου συνθέτη σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου.

-Να ακούγεται η μουσική του από τα μεγάφωνα της πόλεως, καθ΄ όλη την διάρκεια της Πέμπτης 9ης Σεπτεμβρίου, ημέρα της κηδείας του, στα Χανιά.

-Να παρευρεθεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου, εκπροσωπώντας τον Δήμο, στην κηδεία του.

-Να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για σειρά εκδηλώσεων στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Να δοθεί το όνομά του σε δρόμο του Δήμου Χερσονήσου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου κατά την 17η τακτική συνεδρίασή του στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημόσια τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους για τη μεγάλη απώλεια του σπουδαίου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη του.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα και αναφέρει:

Για τη μεγάλη απώλεια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη του:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τη μεγάλη απώλεια, το θάνατο του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη, του οικουμενικού Έλληνα. Πρόκειται για μια παγκόσμια εμβληματική προσωπικότητα που σφράγισε όχι μόνο την τέχνη και τη δημόσια ζωή, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ιστορία μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει, ως μία ελάχιστη κατάθεση αγάπης και σεβασμού:

  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,
  • Κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, να κηρυχθεί ημιαργία για τις Δημοτικές Υπηρεσίες και οι σημαίες, στα δημοτικά κτίρια να παραμείνουν μεσίστιες,
  • Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού να επεξεργαστεί πρόγραμμα εκδηλώσεων αφιερωμένο στο έργο του,
  • Να δοθεί το όνομά του σε δρόμο του Δήμου Χερσονήσου,
  • Να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News