Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ενας γάμος... έβαλε την Κρήτη στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα

Κρήτη
Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ενας γάμος... έβαλε την Κρήτη στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών φαίνεται να επεκτείνεται και στην ενδοχώρα της Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος «ύποπτες» περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών

Σε τρεις περιφέρειες της χώρας φαινεται να εστιάζουν οι εισαγγελικές αρχές, μετά και από καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί και αφορούν σε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού η νόσησης.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, απέστειλε παραγγελία προς όλες τις εισαγγελικές αρχές της χώρας, ζητώντας από τους εισαγγελέις να μεταβαίνουν ακόμα και στα Εμβολιαστικά Κέντρα, προκειμένου να διερευνηθούν υποθέσεις που αφορούν σε κυκλώματα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Διαβάστε ακόμη Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για έρευνες σε όλη την επικράτεια

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, η οποία συνδέεται άμεσα με τα περιστατικά χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών στα νοσοκομεία Κοζάνης και Θεσσαλονίκης.

Ετσι, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα εφετών Λάρισας, ο έλεγχος της υπόθεσης έκδοσης 34 πλαστών πιστοποιητικών από το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας ανετέθη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ενας γάμος... έβαλε την Κρήτη στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα των εισαγγελικών αρχών φαίνεται να επεκτείνεται και στην ενδοχώρα της Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος παρόμοια περιστατικά.

Υπενθυμίζεται πως ίχνη πλαστών πιστοποιητικών φέρεται να έχουν εντοπίσει οι Αρχές και στην Κρήτη, όταν για παράδειγμα, πριν από λίγες ημέρες 25 περίπου άτομα πήγαν σε γαμήλιο γλέντι με τον ίδιο γραμμοκώδικα (barcode) πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση, το φαινόμενο διαπίστωσε ο ίδιος ο γαμπρός, στην προσπάθειά του να επιβεβαιώσει ότι οι καλεσμένοι είναι όλοι εμβολιασμένοι και καθόλα νόμιμοι, αφού ο ίδιος φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ελέγχου των πιστοποιητικών στους καθήμενους καλεσμένους κατά την γαμήλια εκδήλωση από τις αρχές. 

Σε κάθε περίπτωση, παρά τις ισχυροποιημένες ενδείξεις, δεν μπορεί ακόμα να στοιχειοθετηθεί κατηγορία. Καταγγελίες, επίσης, έχουν διατυπωθεί και σε βάρος ενός γιατρού και δύο υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας Ικαρίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News